Τον γνωρίσαμε μέσα από τη Eurovision που έγινε στη Μόσχα το 2009, όταν βγήκε με το βιολί του στη σκηνή και τραγούδησε το «Fairytale» κερδίζοντας την πρωτιά.

Ο λόγος για τον Λευκορώσο-Νορβηγό βιολονίστα και τραγουδοποιό, Αλεξάντερ Ρίμπακ ο οποίος μέσα από πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook αποκάλυψε την εξάρτησή του από υπνωτικά χάπια και αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Όπως αναφέρει, ο Ρίμπακ ζει με αυτό το μυστικό του εθισμού του το οποίο σχεδόν του έχει καταστρέψει τη ζωή, τα τελευταία 11 χρόνια.

«Ζω με ένα μυστικό. Εδώ και 11 χρόνια είμαι εθισμένος στα υπναγωγά και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Ξεκίνησε ανώδυνα, αλλά στο τέλος σχεδόν κατέστρεψε τη ζωή μου», ξεκινά να γράφει στην ανάρτησή του και συνεχίζει.

«Τον Ιανουάριο άρχισα την αποτοξίνωση (με τη βοήθεια των γιατρών μου) και σιγά σιγά αρχίζω να νιώθω ξανά ο εαυτός μου.

Τα προηγούμενα χρόνια τα χάπια με έκαναν αδύναμο και φοβισμένο. Επηρέασαν όχι μόνο τον εγκέφαλό μου, αλλά και τους μυς και το στομάχι μου. Κατέστρεψαν τις σχέσεις μου με άλλους ανθρώπους, αλλά κυρίως κατέστρεψαν τη θέλησή μου για ζωή

Το ξέρω ότι πολλοί εκεί έξω παλεύουν ενάντια στα ίδια προβλήματα, έτσι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μοιράζομαι μαζί σας τις εμπειρίες μου και αν κάποιος μάθει κάτι από αυτές, θα με κάνει να νιώσω καλύτερα».