Μία από τις πιο ενοχλητικές συνήθειες των καλλιτεχνών είναι να μην αφουγκράζονται τα «θέλω» του πιστού της κοινού.

Στο πλαίσιο αυτών λοιπόν, για κάποιο ανεξιχνίαστο λόγο κάποιοι από αυτούς αρνούνται να παίξουν στις συναυλίες τους τα τραγούδια που αγαπάει περισσότερο ο κόσμος να ακούει από αυτούς.

Άλλες φορές πρόκειται για άγνοια, κάποιες άλλες οφείλεται σε αγνή αδιαφορία, ενώ υπάρχουν κι εκείνες που εξηγούνται επειδή έχουν «ενοχληθεί» στο παρελθόν από κάτι, οριστικά και αμετάκλητα. 

Οι πέντε περιπτώσεις που ακολουθούν, είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές:

Radiohead - Creep
Το 1993 ακούστηκαν εξαιτίας του, όμως ο Τομ Γιορκ και η παρέα του, έχουν σιχαθεί τόσο πολύ το Creep που μεταξύ τους πια το λένε «crap» (περιττώματα).

Η αλήθεια είναι βέβαια, πως αυτή η λόξα τους ήρθε μετά το πέρας των '90s, ενώ δεν έχουν διστάσει να φωνάξουν ότι τους έχει κουράσει στο κοινό του Μόντρεαλ που τους το ζητούσε επίμονα. 

Πέρασαν 7 χρόνια για να το ξαναπούν, με την τελευταία φορά που θυμόμαστε να είναι γύρω στο 2016.

Madonna - Like A Virgin
Η βασίλισσα της pop που μεταξύ άλλων είναι γνωστή για το πως καταφέρνει να επανεφεύρει τον εαυτό της ανά τις δεκαετίες, θα ήθελε πολύ να μην χρειαστεί να ξαναπεί ή να ξαναακούσει ποτέ το Like A Virgin.

Μάλιστα, το έχει δηλώσει ευθαρσώς και σε ραδιοφωνική της συνέντευξη το 2008: «Απλά δε μπορώ, εκτός αν κάποιος με πλήρωνε, 30 εκατομμύρια δολάρια ή κάτι τέτοιο».

Oasis - Wonderwall
Εντάξει, δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τα αδέρφια που καλά καλά τόσα χρόνια μετά τον «χωρισμό» τους, ακόμη δεν έχουν βρει καλά καλά τις ισορροπίες τους,

Ήταν πάντα αρνητικοί απέναντι στη μεγαλύτερή τους επιτυχία, κάτι που επιβεβαίωσε ξανά φέτος ο Νόελ στο Absolut Radio: «Δε μου πολυαρέσει αυτό το τραγούδι - Νομίζω ότι το Cigarettes and Alcohol είναι σαφώς ανώτερο τραγούδι. 

Led Zeppelin - Stairway to Heaven
Από το 1988 έχει αποκαλύψει ο Ρόμπερτ Πλαντ πόσο το απεχθάνεται, στους Los Angeles Times: «Θα έβγαζα εξανθήματα αν έπρεπε να το τραγουδάω σε κάθε μας σόου».

Ο λόγος είναι ότι το έγραψε το 1971 και μεγαλώνοντας πια δεν έβγαζε κανένα νόημα για εκείνον. 

R.E.M - Shiny Happy People
Ο Μάικλ Στάιπ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να θυμάται ο κόσμος τους R.E.M ακούγοντας αυτό το τραγούδι μόνο, δηλαδή ουσιαστικά δεν θέλει να ταυτιστούν αποκλειστικά μαζί του. 

...Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε να μην το συμπεριλάβουν καν στην best of συλλογή που κυκλοφόρησε η μπάντα το 2003, γιατί όπως εξήγησε στην Sun τρία χρόνια μετά δεν θεωρούν ότι είναι μία από τις καλύτερές τους στιγμές.