Την πρώτη εβδομάδα του 2019 κάναμε ποδαρικό στην στήλη με μία γερή, υπερπλήρη ανασκόπηση όσων μας έκαναν εντύπωση στη παγκόσμια μουσική, μια ανακεφαλαίωση -όπως θα λέγαμε στο σχολείο. Οπότε, στα πρώτα 7 τέλεια τραγούδια για να ξεκινήσεις ουσιαστικά τη δεύτερη εβδομάδα του χρόνου, συμπεριλαμβάνονται μερικά που μας ξέφυγαν πάνω στην αλλαγή και στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, αλλά και μερικά ολοκαίνουργια, διπλοφουρνιστά όπως πάντα. 

Jain - Oh Man
Τα 'χουμε ξαναπεί για την Jain, κατά κόσμον Jeanne Louise Galice. Η φωνή της είναι κάτι μεταξύ Zaz και Amina (της πρώην τραγουδίστριας των Kadebostany) -κυρίως της δεύτερης βασικά. Η δεσποινίδα λοιπόν, έχει την τρομερή ικανότητα να μεταπηδά από εκείνη την pop που μακάρι να δημιουργούνταν πιο συχνά στην χορευτική μουσική που επίσης αγαπάμε. Εδώ δε μπορεί παρά να σου φτιάξει την διάθεση και μάλιστα με ένα βίντεοκλιπ υπερπαραγωγή.  

Bruce Springsteen - Missing (Nikos Diamantopoulos Edit)
Αν όχι ο καλύτερος στα remixes, σίγουρα μέσα στους 3 καλύτερους Έλληνες παραγωγούς. Ο Νίκος Διαμαντόπουλος μετά από μία περιπέτεια υγείας που μας κοψοχόλιασε όλους, συνεχίζει να «πειράζει» κομμάτια με τον δικό του μοναδικό τρόπο: αυτόν που προσθέτει μία δόση καλοκαιρινής αύρας σε ό,τι αγγίζει.

Parra for Cuva - Cupa Cupa
Μετά το πιο αισθαντικό Paspatou που δεν του το'χαμε καθόλου εδώ που τα λέμε, ο Nicolas Demuth επιστρέφει στα μπλιμπλίκια που όλοι αγαπήσαμε. Σηκώνει την κούπα με ολίγη από afro διάθεση και το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον. 

MorMor - Pass The Hours
Ψάχνεις να δεις τί είναι το φρούτο MorMor, βλέπεις Τορόντο και καταλαβαίνεις. Αν παρακολουθείς αυτήν τη στήλη συστηματικά, τότε ξέρεις ότι Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έχουν αναδειχθεί στις υπερδυνάμεις παραγωγής ενδιαφέρουσας μουσικής. Μπράβο στον MorMor για αυτό το τραγούδι που μπορείς άνετα να περάσεις ώρες μαζί του στο repeat με το μυαλό να ταξιδεύει παράλληλα. 

Bora - Plastic
O Bora είναι Ιταλότουρκος που γεννήθηκε στην Άγκυρα που όμως μεγάλωσε στη Φλωρεντία. Στον ήχο θυμίζει πολύ τους Σλοβένους Torul και φυσικά μία στάλα Depeche Mode, όμως περιμένω να ακούσουμε κι άλλα δείγματα για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα...

The Voidz - Pink Ocean
Το άλμπουμ των Αμερικανών Voidz λέγεται Virtue και κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Δύσκολος ήχος, που όμως εκτιμάς όσο περισσότερο εθίζεσαι σε αυτόν. 

Khåen - Third Evangelist
Η Σκανδιναβία, εκτός από παραδοσιακούς γιουροβιζιονικούς ήχους, έχει μία τρομερή έφεση στον ηλεκτρονικό ήχο. Θα παρακάμψω τα τόσα παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό, περισσότερο για να εστιάσεις σ' αυτόν εδώ τον κύριο.