Αυτό που υπάρχουν εβδομάδες που δεν ξέρω τι να πρωτοχωρέσω σε μία στήλη 7 τραγουδιών και άλλες που τίποτα αξιόλογο δεν αρκεί, κάπως πρέπει να σταματήσει. Κι ενώ μερικοί από εμάς με την επανένωση των Spice Girls χωρίς την Βικτόρια Μπέκαμ και το νέο single Chances των Backstreet Boys νομίζουμε ότι αύριο πρωί πρωί πρέπει να πάμε σχολείο, η εβδομάδα, ο μήνας -για να μη γίνω υπερβολική και πω ο χρόνος- ανήκουν στην κυρία που είναι πρώτη στη σημερινή λίστα. Για την ακρίβεια, το τραγούδι της παίζει στο repeat όσο γράφονται αυτές οι λέξεις.

Sade - The Big Unknown
Υποθέτω λοιπόν ότι η Sade μας τα φέρνει όλα λάου λάου που έλεγαν και οι παλιοί για να μη μας βρει κανένα κακό εμάς τους ορκισμένους φανς της και δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Μετά από ένα μέτριο Flower of The Universe για το soundtrack της ταινίας Wrinkle in Time, πρόσφατα λέγαμε ότι θα ντύσει τους τίτλους τέλους της καινούργιας ταινίας του Στιβ ΜακΚουίν με την Βαϊόλα Ντέιβις. Να το λοιπόν, αυτό είναι το (εντελώς αντικειμενικά #νοτ) υπέροχο The Big Unknown όσο ξεροσταλιάζουμε για το καινούργιο άλμπουμ που υποτίθεται ότι ετοιμάζει. Ακούγεται καλύτερα αν στο καπάκι βάλεις να παίξει, αυτό

Keep Shelly In Athens - Bendable
Λάτρεψα το Seattle από το άλμπουμ τους Philokalia, αλλά κοίτα να δεις που πλέον το καινούργιο τους single με κερδίζει όσο κάνω διαλείμματα από την προαναφερθείσα κυρία. Οι Keep Shelly in Athens κυκλοφόρησαν αυτό και το Glistening ως ανεξάρτητα κομμάτια από την Cascine.

Ice Cube - Arrest The President
Πάει καιρός που καιγόμουν με κάτι τέτοια κομμάτια, όμως εδώ -Μαρούσκα σημείωνε- έχουμε την επιτυχία της χρονιάς στα mainstream και όχι μόνο ραδιόφωνα. Θυμίζει έντονα California Love, ολίγον από Coolio επίσης και συγκαταλέγεται στο καινούργιο άλμπουμ του ράπερ Everythang's Corrupt που κυκλοφορεί στις 7 Δεκεμβρίου. Όταν επιβεβαιωθώ, ελπίζω να θυμάσαι ότι τα παραπάνω τα διάβασες πρώτα εδώ. 

Theophilus London feat. Tame Impala - Only You
Υποτίθεται ότι μέσα στο 2019 θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ οι Tame Impala και για να κάνουμε υπομονή μας έδωσαν ένα τυράκι να μην παραπονιόμαστε. Και τί τυράκι εδώ που τα λέμε, έτσι;

Satin Jackets feat. Anduze - Athena
Πάει περίπου ένας μήνας που βγήκε αυτό το single -συνεργασία με τον Anduze (ο οποίος έχει πια εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα) και δεν το χορταίνω. Tip: Αν θέλεις να ξεκουράσεις τα αυτιά σου, ένα utube search με Satin Jackets αρκεί. 

Balthazar - Fever
Ο μίστερ Warhaus εδώ βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και σίγουρα πιο ρυθμικά μονοπάτια. Αυτή η υποβόσκουσα μελαγχολική χροιά βέβαια, όσο κι αν αυξηθούν τα bpm παραμένει ακλόνητη.

Billie Marten - Blue Sea, Red Sea
Respect στο 19άχρονο που μου θυμίζει Camera Obscura στα καλά τους, σαν ένα ιδανικό κυριακάτικο soundtrack. Χωρίς να υπονοώ κάποια αντιγραφή, για να μην παρεξηγηθούμε.