Σε μία Κυριακή που μυρίζει σπίτι και χαλάρωση, η φωνή της Norah Jones είναι ό,τι πρέπει, απλά θα προτιμούσαμε να έβγαζε κάτι πιο ενδιαφέρον από το Wintertime. Αντίστοιχα, οι καινούργιοι Smashing Pumpkins, τουλάχιστον για μένα, επαναλαμβάνουν εαυτούς, αλλά αν πρέπει να επιλέξω μεταξύ Silvery Sometimes και Untitled, μάλλον θα προτιμήσω το πρώτο. Από την άλλη, όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, οι Balthazar μας εκπλήσσουν ευχάριστα με την εξέλιξή τους με χειροπιαστό παράδειγμα το Entertainment. Πριν ξεκινήσεις να ακούς τα αγαπημένα της εβδομάδας που πέρασε, ρίξε μια ματιά στην Kovacs, που αφού μας είπε τα πάντα εδώ στο Reader, είπε να δοκιμάσει... κοκορέτσι και να δώσει τη δική της εκδοχή σε ένα τραγούδι που δύσκολα σου περνάει αδιάφορο: 

Στα τραγούδια μας τώρα!

Dido - Hurricanes
Πέντε χρόνια πριν, έβγαλε ένα -πέρασε και δεν ακούμπησε, μέτριο για τα δεδομένα της- άλμπουμ. Εντάξει Dido, δεν είπαμε να αποσυρθείς και εντελώς. Ευτυχώς, συνεργάστηκε επιτέλους με τον αδερφό της Rollo και σα να έφτιαξε η κατάσταση. Περισσότερα για όσα ετοιμάζει η mrs Hunter όσον αφορά στο νέο της άλμπουμ που κυκλοφορεί μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο και την περιοδεία που θα ακολουθήσει (γκούχου, κι εμείς θέλουμε!), διαβάζεις εδώ. Για την ιστορία πάντως, ναι, μου άρεσε το hurricanes και ελπίζω να σπείρει περισσότερες μουσικές θύελλες στο εξής. 

Charles Bradley - Can't Fight the Feeling 
Πέρυσι τα λέγαμε εδώ, και ακόμα δε μπορώ να χωνέψω πώς αυτό το ταλέντο δε μπορέσαμε να το χορτάσουμε λίγο παραπάνω. Κάποιοι από εμάς, κάναμε υπομονή έναν χρόνο για το ολοκληρωμένο άλμπουμ Black Velvet που κυκλοφόρησε προ δεκαημέρου, και παρότι το ομότιτλο είναι ωραιότατο, το happy tune της ημέρας, είναι αυτό. 

Kled Mone - Misirlou
Στο ενεργητικό του έχει μία από τις πιο επιτυχημένες διασκευές του Hit The Road Jack και αν τον παρακολουθήσεις γενικότερα, ο Kled Mone φτιάχνει μόνο προσεγμένους ήχους. Ιδού λοιπόν το επόμενο dance hit με αέρα Μισιρλού και ένα μεγάλο μπράβο από εμάς (από τα αυτιά μου και μένα δηλαδή).  

Jamie N Commons - Paper Dreams
Εντωμεταξύ, ο Kled Mone έχει διασκευάσει στο παρελθόν το Lead Me Home, του κυρίου Jamie N Commons, που την είδε λίγο πιο happy, λίγο πιο funky; Πάντως διακρίνω μία παιχνιδιάρικη αλλαγή στο νέο του single που αφήνω εδώ. 

 

Jungle - Beat 54 (All Good Now)
Πόσο πολύ μου αρέσουν οι Jungle νομίζω πως έχει αποτυπωθεί σε αυτήν την στήλη. Στο δεύτερό τους άλμπουμ For Ever που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεις και αυτό εδώ το μικρό λονδρέζικο smoothy αριστούργημα που μου φτιάχνει πραγματικά τη διάθεση. Μου φέρνει και τόσους πολλούς ήχους στα αυτιά...Magic!

Blanche - Moment
Πέρυσι πήγε στη Eurovision ως άβγαλτο 18άχρονο, λες και της χρειαζόταν (τερμάτισε 4η btw). Ολοκληρωμένο άλμπουμ δεν έχει βγάλει ακόμα, αλλά αν αυτό είναι το πρώτο σούπερ δείγμα της, δεν το βλέπω να αργεί...

Talos - See Me
Το φαντάζομαι να παίζει σε κάποια σειρά και να shazamάρεται ασυστόλως. Από την Ιρλανδία έρχομαι και στην κορφή Talos, με αέρα '80s και όχι μόνο...