Σε μία εβδομάδα που -πολύ αντικειμενικά, πάνω από όλα- ανήκει στην 60άχρονη (!) πια Sade, στην οποία ευχηθήκαμε με τον δικό μας τρόπο χρόνια πολλά, συναντήσαμε και τον wannabe κλώνο της. Η Kelsey Lu, πέρα από μία σχετικά αξιοπρεπή διασκευή στο Ι'm not in love των 10cc έχει πολύ δρόμο (και χρόνια σίγουρα) να διανύσει για να την φτάσει στο δαχτυλάκι της. Ειδικά όταν για την ώρα εστιάζει περισσότερο στη δήθεν «προχω» αρτίστικ σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ της, που αποκαλύπτει και μερική γύμνια ως highlight.

Ακούσαμε επίσης, την επιστροφή της Joss Stone ως συμμετοχή στο single του James Morrison My Love Goes On. Πολύ λίγο για την Joss αν με ρωτήσεις, και κυρίως εκτός της funky pop που είναι το δυνατό της σημείο.

Μιλώντας για επιστροφές, οι Backstreet Boys που σέρνουν τον χορό στην θύελλα των boy band reunions, έπαθαν ολίγον από Boyz II Men στην κακέκτυπη εκδοχή τους βέβαια. Πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό; Σίγουρα λιγότερο από το να προσπαθούσαν να επαναληφθούν σα να μην πέρασε μια μέρα από την εικοσαετία (23 χρόνια για την ακρίβεια) που έχει μεσολαβήσει από το ξεκίνημά τους. 

Αντίστοιχα, ένα από αδιάφορο έως χείριστο single κυκλοφόρησε και ο Bryan Adams που τιτλοφορείται Shine A Light. Καλύτερα να μην βγάζεις καινούργιο υλικό, αν δεν είναι αντάξιο της μουσικής πορείας που έχεις διανύσει μέχρι σήμερα.

Κατά τ' άλλα, οι Killers, στα καλά του καθουμένου αποφάσισαν να την πουν στον Trump μέσω του ανεξάρτητου single Land Of The Free, γιατί στα κανονικά τους έχουμε μείνει στο LP του 2017 Wonderful Wonderful. 

Φιλότιμες προσπάθεις κάνει και ο Hozier για να τον συμπαθήσω, δε μπορώ να πω. Απλά σε σχέση με το καινούργιο του single Almost, μάλλον προτιμώ περισσότερο το προ ολίγων μηνών Moment's Silence

Τουλάχιστον βρίσκεται σε καλύτερη φάση από τον James Blake που τα πρώτα του singles Mile High (με τον Travis Scott;;!;!) και το όνομα και πράγμα Lullaby For My Insomniac από τον δίσκο Assume Form τον κάνουν να ακούγεται άλλος άνθρωπος και όχι με την καλή έννοια. Θα επανέλθω ενδελεχώς στον κύριο από βδομάδα με μια πιο σφαιρική εικόνα. 

Στα δικά μας τώρα, στα καύσιμά μας για την εβδομάδα που έρχεται:

The Cranberries - All Over Now
Δικαιωματικά, το πρώτο των επτά τραγουδιών, είναι αυτό με την φωνή της αείμνηστης Ντολόρες. Περισσότερα για το τελευταίο άλμπουμ των Cranberries διαβάζεις, εδώ

Karen O and Danger Mouse - WOMAN
Στο youtube το έχουν βάλει με κεφαλαία, οπότε ας γράψω κι εγώ ένα WOW για να είμαι στο κλίμα. Σαφώς ακούω Ronettes στο βάθος κήπος -μία από τις ειδικότητες άλλωστε του Danger Mouse είναι τα oldies- όμως εδώ τα φωνητικά της ημίτρελης μουσικά Karen O των Yeah Yeah Yeahs είναι το μεγάλο γιες από μένα. Για το βιογραφικό του Danger Mouse ούτε λόγος, διότι θα το ξημερώσουμε γράφοντας. 

Jungle - Casio
Όσο περνάει ο καιρός, τους αγαπώ και περισσότερο. Oι Jungle κέρδισαν επάξια την θέση τους στα 20 καλύτερα του 2018 και στην προκειμένη μας παρουσιάζουν ένα ακόμη tune απόλυτου coolness.  

Agoria - You're Not Alone feat. Blasé
Αν δεν είναι αυτό μετάλλαξη, τότε τί; Δεν είμαι σίγουρη ότι ταιριάζει ιδιαίτερα στον Γάλλο Agoria αυτός ο σαφέστατα πιο commercial ήχος σε σχέση τουλάχιστον με ό,τι μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα... Όμως, όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι μια χαρά. 

Αnaïs - woman
Ένα ακόμη single με τον ίδιο τίτλο και με κλειστά μάτια θα έλεγα πως είναι αδερφή των Beyonce και Solange η φωνή που ακούω. Μ' αρέσει και είμαι πολύ περίεργη για την συνέχεια. 

Little Simz - Selfish feat. Cleo Sol 
Συνεχίζοντας την feel good επέλαση της soul, πρόκειται για το πιο εθιστικό από όλα τα tracks αυτής της εβδομάδας. Σούπερ εξέλιξη έχει η Little Simz, ειδικά όταν ο πήχης στο εν λόγω είδος έχει ανέβει με ωραιότατα φυντάνια. Ταιριάζει υπέροχα με Shakatak btw, ίσως γι' αυτό να έχω κολλήσει τόσο. 

The Japanese House - Maybe You're the Reason
Και η απαραίτητη popιά που με έκανε να κρατήσω για την επόμενη εβδομάδα έναν κύριο που τελευταία τα πάει εξαιρετικά, τουλάχιστον όσον αφορά στο κομμάτι της αναγνώρισης. Το πρώτο άλμπουμ της Amber Bain έρχεται την 1η Μαρτίου και μου φαίνεται από τώρα ως μία αξιόλογη νέα είσοδος στα pop δεδομένα. Για να δούμε...