Τόσα καλά λόγια που έχω πει για τους Balthazar και προ της συνεντευξής τους στο Reader για το άλμπουμ τους Fever, αλλά και για τον Jack Savoretti, θα πίστευε κανείς πως με πληρώνουν. Προφανώς και δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλώς πρόκειται για δύο εξαιρετικές δισκογραφικές δουλειές. Ο δεύτερος στο μεταξύ, επιτέλους γνωρίζει τη δικαίωση, καθώς μετά από τόσα άλμπουμ κατάφερε να βρεθεί στο νο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου. Ελπίζω πάντως να είναι όλα καλά με τη γυναίκα του, γιατί το Singing to Strangers εκτός από υπέροχο στο σύνολό του, είναι και γεμάτο σπαραγμό και παράπονο και αγάπη. Πολλή αγάπη. Τόση που ευτυχώς μπορείς να τραγουδήσεις μαζί του τους στίχους σε σημείο να συμπάσχεις μαζί του. 

Σε άλλα νέα, βγήκε και το άλμπουμ του Maverick Sabre When I Wake up (από τον στίχο του Her Grace) με αξιόλογες συνεργασίες εντός και μακάρι να έχει κι αυτό την πορεία που του αξίζει.

Οι Cranberries παρεμπιπτόντως, με το single Wake Me When It's Over πραγματικά θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές τους όταν «θέριζε» η Ντολόρες, ενώ η Marina κυκλοφόρησε ένα βίντεο κλιπ για το Orange Trees που μυρίζει Ελλάδα (εμπνευσμένο από τις αναμνήσεις που έχει δηλαδή από τη Λευκάδα) γυρισμένο στο Μεξικό ωστόσο. Το καλοκαίρι πλησιάζει και επισήμως φίλοι μου.

Σχετικά αδιάφορο το νέο single Photograph του Chris Malinchak, το ίδιο θα έλεγα και για το Talk των Two Door Cinema Club. Πάντως, σε περίπτωση που θες να ξεκουράσεις τα αυτιά σου, το The Road To Mandalay του Guy Chambers είναι ιδανικό. 

Tame Impala - Patience 
Είχαμε πάρει μία πρόγευση από τους Tame Impala μέσω της συνεργασίας τους με τον Theophilus London στο σούπερ Only You, αλλά πλέον επέστρεψαν κανονικά και με το νόμο μετά από τέσσερα χρόνια με ολόδικό τους single. Χαράς ευαγγέλια!

Peggy Gou - Starry Night
Από τη Νότια Κορέα μέσω Βερολίνου η Peggy Gou ζωγραφίζει. Δε χορταίνω να το ακούω και να ονειρεύομαι το καλοκαίρι που έρχεται. Και ταξίδια. Και διακοπές. Και να μοιράζομαι χαμόγελα.

Kled Mone - Manastir
Ο δικός μας Kled Mone από την άλλη, πήγε Κωνσταντινούπολη και φούλαρε σε έμπνευση. Η όλη εμπειρία του βγήκε σε τραγούδι κι εμείς απολαμβάνουμε. 

Keep Shelly in Athens - (Don't Fear) The Reaper
Κάπως έτσι πρέπει να είναι οι διασκευές. Να δίνουν νέα πνοή και εντελώς διαφορετική προσωπικότητα σε τραγούδια που αγαπάμε. Αυτό έκαναν οι Keep Shelly In Athens, που πρόσφατα μας έδωσαν και το καταπληκτικό -και για μένα στο repeat- Bendable.

Quantic - Atlantic Oscillations
Ντισκοφέρνει πολύ για τα δεδομένα του Quantic και παραδόξως του πάει καταπληκτικά. Ευχάριστη έκπληξη, το δίχως άλλο, ενώ επίσης ωραίο είναι και το disco dub edit του. 

Apparat - In Gravitas 
O Apparat επέστρεψε με νέο άλμπουμ ονόματι LP5 και πολύ κακώς προωθεί περισσότερο το single Caronte, όταν υπάρχει αυτό εδώ για τα αυτιά μας. 

Connie Constance - End Credits (Sober)
Στον δίσκο της Λονδρέζας «English Rose» που μέχρι σήμερα μας τάιζε EPs, νομίζω πως ξεχωρίζει αυτό. Ελπιδοφόρο ξεκίνημα θα έλεγα και αναμένουμε περισσότερα στη συνέχεια.