Εκτός από μία φωτεινή εξαίρεση α λα '90s, οι περισσότερες μουσικές που κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες είναι ιδανικές είτε για την Ωκεανίδα σε συνδυασμό με αγκαλιές, ζεστό καφέ και χουχούλιασμα είτε για ερωτικές εξομολογήσεις και αφιερώσεις είτε downιασμα βεληνεκούς. Διαλέγεις και παίρνεις. 

Πριν πάμε στα 7 αγαπημένα, αρκετά συμπαθητική βρήκα τη διασκευή στο πασίγνωστο Don't Dream It's Over από την Lauren Daigle. Τουλάχιστον δεν το κακοποίησε. Επίσης, η Dido συνεχίζει τις αδιάφορες κυκλοφορίες singles που συνιστούν ένα εξίσου αδιάφορο (καταλήγω εν τέλει) άλμπουμ, αυτήν τη φορά με το Chances που θυμίζει το Life For Rent με διαφορετική ενορχήστωση. Είναι σα να αυτοδιασκευάστηκε προσθέτοντας άλλους στίχους. 

Ακόμη, αναρωτιέμαι γιατί συνεχίζει να υπάρχει το στρουμφάκι Ellie Goulding στη δισκογραφία. Η δικαιολογία «για να βγάζει στρουμφοsingle σαν το Do You Remember,» να με συγχωρείτε δεν ευσταθεί. 

Κατά τ' άλλα, είναι περίπου ένας μήνας που βγήκε το καινούργιο single Mocking Bird από Wild Belle -το φαντάζομαι από τώρα να παίζει σε beach bar- και αναμένω τη συνέχεια. 

Τέλος, όποιος βρει ποιο τραγούδι μου θυμίζει το ολοκαίνουργιο Don't know how to keep lovin' you της Julia Jacklin, θα του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη. Αν δεν έχω σκάσει βέβαια, ως τότε.

Στα δικά μας 7 τέλεια τώρα: 

Yola - Still Gone
Για την φίλη Yola έχουμε ξαναμιλήσει εδώ, οπότε ας μην επαναληφθούμε. Γνώριμος ήχος, με αναφορές στο παρελθόν και σαφέστατα πολύ καλύτερο κομμάτι ως αποτέλεσμα σε σχέση με ό,τι ακούσαμε από εκείνη ως τώρα. 

Low Steppa - You're My Life
Αν δε σου θυμίζει κάτι αυτός ο ήχος, αυτό σημαίνει ότι δε μεγάλωσες στα '90s-'00s. Νομίζω ότι περνάει όλη μου η εφηβεία από τα αυτιά μου όσο παίζει με ολίγον από Room 5, Stardust, Roger S κλπ...

Joesef - Limbo
Πιο φρέσκος, δεν υπάρχεις είναι η τωρινή κατάσταση του Joesef. Το πρώτο του single είναι ό,τι πρέπει για να «ντύσεις» τις στιγμές που μία σκέψη έχει στοιχειώσει τον εγκέφαλό σου, αλλά δε λες να τη διώξεις...

Nnic - Grow
Η Ιρλανδή Nnic (Naoise Fitzgerald) από την πλευρά της κάνει μία μαγική μείξη soul και ηλεκτρονικού ήχου, με πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Έχει ανοίξει μερικά lives του Hozier, ας του σφυρίξει κάποιος να τη φέρει μαζί του το καλοκαίρι στο Release...

Rose Dive - U&I
Ο dream pop rock ήχος που νομίζω έχουμε πολλή ανάγκη μέσα σε όλες τις αηδίες που βγαίνουν εκεί έξω. Πιστεύω στην εξέλιξη των Λονδρέζων Rose Dive και μ' αρέσει πολύ και η χροιά της τραγουδίστριάς τους Freya McKee.

Mathilda Homer - Probably Sorry
Εντάξει, στο ξεκίνημα της στήλης, διευκρίνισα για ποια πράγματα ενδείκνυται η σημερινή λίστα. Ειδικά το συγκεκριμένο, θα το εκτιμήσουν δεόντως οι μετανοούντες που θέλουν να εξιλεωθούν με μία oldschool αφιέρωση. 

Johnny Marr - Armatopia
Τον έχει πιάσει καλλιτεχνικός οίστρος, το δίχως άλλο. Δε μας χάλασε εννοείται, πόσω μάλλον αν το δούμε να συμβαίνει στον ίδιο βαθμό επί σκηνής, το καλοκαίρι στο Release Athens Festival. 

Circa Waves - Times Won't Change Me
Καινούργιο άλμπουμ περιμένουμε στις 5 Απριλίου από τους Circa Waves με τίτλο What’s It Like Over There?. Αυτό εντάχθηκε στη στήλη καθαρά λόγω τίτλου, καθώς σίγουρα εκφράζει όσους δε διαπραγματεύονται αυθεντικότητα και συναισθήματα σε καιρούς που το επιφανειακό και η χλιαρότητα έχουν το πάνω χέρι. 
.