Ενάμιση περίπου χρόνο μετά το τελευταίο τους άλμπουμ «Wonderful Wonderful», το συγκρότημα των Killers επιστρέφει με ένα βαθιά πολιτικοποιημένο τραγούδι εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Το «Land Of The Free», όπως είναι ο τίτλος του κομματιού, έχει ήδη κυκλοφορήσει στις streaming υπηρεσίες και έχει οπτικοποιηθεί από ένα εξίσου δυνατό βίντεο που έχει σκηνοθετήσει ο Σπάικ Λι ο οποίος λίγο πριν τα τέλη του 2018 ταξίδεψε μέχρι τα σύνορα των Η.Π.Α. με το Μεξικό, καταγράφοντας εικόνες που αποτελούν γροθιά στο στομάχι. 

Στο βίντεο βλέπουμε τις οικογένειες των μεταναστών, τα αθώα παιδικά πρόσωπα, την καθημερινότητα και την αγωνία των ανθρώπων, αλλά και τις συγκρούσες με την αμερικανική περίπολο στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα.

«Νομίζω ότι ήρθε η σημαντική στιγμή να πούμε φτάνει ως εδώ με τείνουν να συμβούν με τα σύνορα στο Μεξικό και τον τοίχο. Πιστεύω ότι αυτό το πράγμα δεν συμφωνεί με τις αξίες στις οποίες χτίστηκε η χώρα μου», δηλώνει στο Beats 1, o frontman των Killers, Μπράντον Φλάουερς.

 «Ξεκίνησα να γράφω το τραγούδι και μετά σκεφτόμουν ότι δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για αυτά. Θεωρούσα ότι ήμουν ανεπαρκής. Περίμενα κάποιος άλλος να το κάνει, όμως όλο αυτό το πράγμα συσσωρεύτηκε, με το Λας Βέγκας, το Ορλάντο, το Πάρκλαντ. Σκέφτηκα ότι οφείλω να μιλήσω». 

Aργότερα, ο Φλάουερς ανήρτησε ένα μακροσκελές ποστ στο Twitter ως συνέχεια των όσων δήλωσε στο Beats 1.