Τηρώντας όσα έγραψε σήμερα το πρωί στο facebook, o Γιάννης Αγγελάκας αναβάλλει την αυριανή συναυλία του στην Αίγλη της Πάτρας. Να θυμίσουμε ότι ο Αγγελάκας είχε προειδοποιήσει πως αν δεν παίξουν οι Rotting Christ σήμερα ή έστω την Κυριακή, θα ακυρώσει με τη σειρά του και τη δική του συναυλία. 

Συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση της αναβολής του live αναφέρεται «Επειδή στην προσπάθεια φίμωσης του λόγου, της έκφρασης και της τέχνης δεν πρέπει κανείς να μένει σιωπηλός, η αυριανή συναυλία του ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ και των 100°C στον πολυχώρο Αίγλη του Δήμου Πατρέων αναβάλλεται. Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία και πιθανόν νέος χώρος διεξαγωγής της».

Σε οριστική ακύρωση του live τους όμως προχωρούν τελικά και οι Rotting Christ και έτσι η συναυλία που είχε μεταφερθεί από την Αίγλη στο Metropolis δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Την ανακοίνωση έκανε ο Σάκης Τόλης στο facebook των Rotting Christ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οι πραγματικά σκοτεινές δυνάμεις αυτού του τόπου πράξανε ό,τι μπορούσαν, ώστε να αναβληθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός, που στα μάτια τους ήταν ακραίο. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συγκεκριμένους θεοσεβούμενους και όχι μόνο "κυρίους", ότι μπορεί να χάθηκε η σημερινή μάχη αλλά όχι ο πόλεμος» και καταλήγει ότι σύντομα το γκρουπ θα ανακοινώσουν νέα ημερομηνία στην Πάτρα στον ίδιο χώρο.

Να θυμίσουμε ότι οι Rotting Christ επρόκειτο να παίξουν σήμερα στον πολυχώρο Αίγλη της Πάτρας. Ωστόσο ο Δήμος ματαίωσε τη συναυλία μετά από παρέμβαση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών που κρίνει υβριστικό τo όνομα της heavy metal μπάντας. Αργότερα έγινε γνωστό ότι η συναυλία θα μεταφερόταν σε νέο χώρο και συγκεκριμένα στο Metropolis, κάτι που επίσης δεν θα συμβεί σύμφωνα με την προηγούμενη ανακοίνωση του γκρουπ.