Τον Ιούνιο συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του «Pretties For You», του ντεμπούτου άλμπουμ του Άλις Κούπερ, και τον προσεχή Οκτώβριο ο «νονός» του shock ροκ ετοιμάζεται για μια σειρά συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της περιοδείας του «Ol’ Black Eyes Is Back».

Mε αφορμή τις συναυλίες αυτές ο Άλις Κούπερ έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο NME όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε σθεναρά τον φίλο του Τζόνι Ντεπ, με τον οποίο παίζει μαζί στους Hollywood Vampires.

Συγκεκριμένα, ο σταρ της ροκ στέκεται στο πλάι του ηθοποιού δηλώνοντας ξεκάθαρα πως όσα έχουν γραφτεί τον τελευταίο καιρό για την υγεία και την οικονομική κατάσταση του Ντεπ είναι ψέματα.

«Σχεδόν ό,τι διάβασα για τον Τζόνι Ντεπ είναι εντελώς ψέματα. Κάνουμε περιοδεία μαζί και όποτε διαβάζω κάτι του λέω "εδώ γράφει ότι έχεις χάσει 40 κιλά και είσαι εθισμένος στα ναρκωτικά και το αλκοόλ ή ό,τι έχεις χρεοκοπήσει"», περιγράφει ο Κούπερ και προσθέτει «όπως είπα κάνουμε περιοδεία μαζί και ποτέ πριν δεν τον έχω δει καλύτερα, ποτέ στο παρελθόν δεν τον έχω ακούσει να παίζει καλύτερα. Γελάει όλη την ώρα. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο με όσα γράφονται».

Επιπλέον, μιλώντας για το νέο, επερχόμενο άλμπουμ των Hollywood Vampires, ο Άλις Κούπερ δήλωσε πως πολλά από τα τραγούδια τα έχει γράψει ο διάσημος ηθοποιός ο οποίος εξαιτίας των δημοσιευμάτων έχει βάλει πολύ δηλητήριο στους στίχους.

«Στο νέο άλμπουμ ο Ντεπ έχει γράψει αρκετούς από τους στίχους που θα τραγουδήσω, έτσι θα είμαι εκείνος που θα σερβίρει το δηλητήριο. Πιστεύω ότι το να είναι μέλος μιας μπάντας τον εκφράζει πολύ περισσότερο από το να γυρίζει ταινίες. Όταν είσαι στο rock 'n' roll μπορείς να φέρεις τα προβλήματα και την προσωπική σου ζωή πάνω στη σκηνή, μπορείς να εκφράσεις το θυμό σου πάνω στο stage».

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο άλμπουμ των Hollywood Vampires κυκλοφόρησε το 2015.