«Κάτι Παράξενο» ετοιμάζει ο Απόστολος Κίτσος, ο Μιχάλης και o Παντελής Καλογεράκης, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής εκκλησίας Αγίου Παύλου.

Μιλήστε μας για το πρόγραμμα της παράστασής σας.
Πρόκειται για μια συναυλία με επίκεντρο το δίσκο μας, το «Κάτι Παράξενο». Ένας δίσκος που κάναμε σε συνεργασία με το Μιχάλη Καλογεράκη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος. Θα σας παρουσιάσουμε όμως και τραγούδια από το «Προσωπικό», την άλλη δισκογραφική εργασία των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, που επίσης κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο, μαζί με νέο, ακυκλοφόρητο υλικό αλλά και τραγούδια άλλων που αγαπάμε και μας έχουν επηρεάσει.

Τί αναζητάτε μέσω της μουσικής σας και ποια ανάγκη σας εξυπηρετεί;
Δε νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Η μουσική πια είναι η ζωή μου και η δουλειά μου. Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο.

Τί είναι αυτό που ανακαλύψατε ή διδαχτήκατε μέσα από την ενασχόλησή σας με τη μουσική: για την ίδια την Τέχνη, τον εαυτό σας, το κοινό;
Δεν νιώθω να έχω διδαχθεί τίποτα. Όσο μεγαλώνω, τόσο λιγότερα νιώθω ότι ξέρω και αντιλαμβάνομαι.

Αποστειρώνουν το συναίσθημα οι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς σε σύγκριση με τους παλαιότερους;
Δεν αντιλαμβάνομαι τί εννοείτε με την «αποστείρωση συναισθήματος». Αν αναφέρεστε στην αντικειμενικότητα και την ψυχραιμία στην ερμηνεία και τη δημιουργία, θα το χαρακτήριζα μάλλον μια ευτυχή εξέλιξη. Επίσης, δεν αντέχω την παρελθοντολαγνεία. Η κάθε γενιά φέρει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία αποτελούν απότοκο των ιδιαιτέρων παραγόντων και συνθηκών μέσα στις οποίες ζει και δημιουργεί.

Τί σας φθείρει στην καθημερινότητα ή ακόμα και στον χώρο της Τέχνης, της μουσικής όπου δραστηριοποιείστε;
Οι cliché τύποι. Και η αγένεια.

Πώς διαχειρίζεστε μια αποτυχία ή τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα μιας λάθος επιλογής;
Με ψυχραιμία. Όταν κινείσαι σε δύσβατα μονοπάτια, η αποτυχία και το λάθος είναι ευπρόσδεκτα γιατί διδάσκουν. Το ζητούμενό μου δεν είναι η επιτυχία, όπως την εννοούν οι πολλοί, αλλά το να μάθω όσα περισσότερα μπορώ γύρω από αυτήν την πανάρχαια τέχνη που λέγεται μουσική.

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Η συναυλία μας στην Αγγλικανική Εκκλησία, με την οποία είμαστε ενθουσιασμένοι. Επίσης, αρχίζουμε να προσανατολιζόμαστε σιγά σιγά σε μια επόμενη δισκογραφική εργασία.

Πληροφορίες
Αγγλικανική εκκλησίας Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 Σύνταγμα
Ώρα έναρξης στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 13€ μέχρι και τις 4/1/2019
Την ημέρα της συναυλίας: 15€
Σημεία Προπώλησης
Public | σε όλα τα καταστήματα και μέσω της ιστοσελίδας (tickets.public.gr)
TicketServices | τηλ. στο 210 72 34 567 και μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr