Ενισχυμένο από την πρόσφατη επιτυχία της κινηματογραφικής βιογραφίας του Φρέντι Μέρκιουρι Bohemian Rhapsody, το ομώνυμο τραγούδι «μεγαλώνει» ηλικιακά με κάτι παραπάνω από χάρη. 

Μόλις χθες, η εταιρεία Universal ανακοίνωσε ότι το τραγούδι είναι και επισήμως το πιο streamαρισμένο τραγούδι του 20ου αιώνα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 1.6 δισ. διαδικτυακές μεταδόσεις παγκοσμίως.

Κάπως έτσι λοιπόν, αυτόματα χρήζεται και ως το πιο streamαρισμένο κλασσικό ροκ τραγούδι όλων των εποχών, παραμερίζοντας τα Smells Like Teen Spirit (Nirvana), Sweet Child O'Mine και November Rain (Guns N' Roses) και Take on Me (A-HA) σε όλες τις κατηγορίες. 

Η παραπάνω κατάταξη προκύπτει λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις καταχωρημένες υπηρεσίες διαδικτυακής μετάδοσης on demand ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων των Spotify, Apple Music, Deezer και άλλων, όπως επίσης και διαδικτυακές μεταδόσεις από το εκάστοτε επίσημο τραγούδι ή τις προβολές βίντεο στο YouTube. 

Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Queen, Μπράιαν Μέι δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που η μουσική τους εξακολουθεί να ρέει... στο μέγιστο. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Universal, Λούσιαν Γκρέιντζ ανέφερε: «Το Bohemian Rhapsody έχει αποδείξει ότι είναι μία ανθεκτική επιτυχία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τους Queen και ενθουσιασμένοι να βλέπουμε ότι το τραγούδι ακόμη εμπνέει νέους θαυμαστές ανά τον κόσμο κάτι παραπάνω από 4 δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του. Τα συγχαρητήριά μου στους Queen και τον μάνατζέρ τους Τζιμ Μπιτς για αυτό το απίστευτο κατόρθωμα που αποτελεί απόδειξη της διαρκούς λάμψης των Queen.»

Από το 1975 όταν και κυκλοφόρησε με το άλμπουμ A Night at the Opera, το Bohemian Rhapsody δεν έχει σταματήσει να κάνει δικά του ρεκόρ. Μεταξύ άλλων, το 2004 εντάχθηκε στο Grammy Hall of Fame, ενώ τον περασμένο μήνα επέστρεψε για τρίτη φορά στην ιστορία του, στη λίστα Hot 100 από τη θέση 33.