Οι Cure και οι Killers είναι οι headliners του φετινού Glastonbury Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 30 Ιουνίου.

Το φετινό line-up απαριθμεί πάνω από 60 καλλιτέχνες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι θρύλοι της R&B Τζάνετ Τζάκσον και Λορίν Χιλ, ενώ στην Κάιλι Μινόγκ ανήκει η τιμητική εμφάνιση της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι η τραγουδίστρια αναγκάστηκε να ακυρώσει την εμφάνισή της πριν από 14 χρόνια όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος, οπότε αυτήν τη χρονιά ανυπομονεί για να πραγματοποιήσει τo live που δεν έγινε ποτέ το 2005 και μάλιστα ως τιμώμενο πρόσωπο.

Μερικοί από τους καλλιτέχνες: Tame Impala, The Chemical Brothers, Stormzy, Τζόρτζα Σμιθ, Νένε Τσέρι, Μάικλ Κιουανούκα, Τζόνι Μαρ, Μάιλι Σάιρους, Jungle, Hozier, Little Simz, Λίαμ Γκάλαχερ, Τζορτζ Έζρα, Vampire Weekend, Christine & The Queens, The Streets, Bastille, Τζον Χόπκινς, Diplo κα. 

Παρότι τα τρία βασικά ονόματα είναι άνδρες καλλιτέχνες, το 42% του line-up αποτελείται από γυναίκες, γεγονός που τονίζει τη δέσμευση της φετινής διοργάνωσης να υπάρχει ισορροπία στις συμμετοχές όσον αφορά στο φύλο. 

Οι διοργανωτές αναμένεται να ανακοινώσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες όσο πλησιάζει ο Ιούνιος χωρίς να αγχώνονται καθόλου, αφού τα πρώτα εισιτήρια που βγήκαν στην αγορά τον περασμένο Οκτώβριο εξαντλήθηκαν κυριολεκτικά μέσα σε ένα μισάωρο.

  •