Ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδά για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στο νέο τραγούδι του ταλαντούχου διδύμου εγχόρδων String Demons.

«Ο Άλφα» όπως είναι ο τίτλος του κομματιού που κυκλοφορεί ψηφιακά από τη Minos Emi σε στίχους και μουσική της Λυδίας Μπουντούνη, αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει «της νιότης μου τα δυνατά / τα πήρε το αγέρι / γιατί έμελλε το θάνατο / να βρω απ' ανθρώπου χέρι».

«Ο Άλφα είναι ο Αλέξης, απλά με έναν πιο διακριτικό, όχι τόσο φωναχτό τρόπο. Ένας άνθρωπος που ανήκει ακριβώς στη δική μας τη γενιά και που θα ήθελε να ζήσει. Τόσο απλά και χωρίς φανφάρες. Το τραγούδι δεν είναι καταγγελτικό, ούτε φωναχτό ούτε προκλητικό, ίσα ίσα δεν το θέλαμε καθόλου αυτό. Είναι ένα τραγούδι που μόνο από τρυφερά συναισθήματα ξεχειλίζει. Ένα τραγούδι όπου σε ένα άλλο σύμπαν από αυτό που ζούμε τώρα, τον αντιμετωπίζει ως ένα ζωντανό μυαλό, μια ζωντανή ψυχή που της ζητάμε να μας πει το μυστικό της, το μυστικό για να μην υποφέρει, για να μη φοβάται την ίδια τη ζωή. Κοιτάμε τον Άλφα με δέος, με φόβο σχεδόν και του ζητάμε να μας εξηγήσει και να μας πει την ιστορία του (όπως θα τη διηγόταν μέσα στο δικό μας το μυαλό τουλάχιστον). Ο Άλφα μας τη διηγείται με απλότητα και μία λεπτή εφηβική ειρωνία, παρατηρώντας τα «καμώματά» μας, τις ερμηνείες που δίνουμε για την απώλειά του και τους μελοδραματισμούς μας. Εκείνος λαχταρούσε απλά να ζήσει και του στήσανε καρτέρι, γιατί με όλη αυτήν την έλλειψη ουσιαστικής παιδείας και καλλιέργειας, τέτοια γεγονότα μόνο καρτέρι μπορούν να θεωρηθούν. Το τραγούδι είναι ουσιαστικά ένας ύμνος στην ανθρώπινη ζωή από κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς. Ο μόνος τρόπος φαίνεται για να μην τη φοβάσαι είναι να σε έχει αγγίξει ο θάνατος. Είναι δίκοπο μαχαίρι για έναν καλλιτέχνη να καταπιάνεται με ένα τέτοιο γεγονός τόσο βίαιο και να δημοσιεύεται ένα τέτοιο τραγούδι, αλλά πολλές φορές δεν γίνεται να το καταπιέσεις μέσα σου. Το εξωτερικεύεις και το αφήνεις να ταξιδέψει και ό,τι γίνει. Έγινε με πολλή αγάπη και ο τρόπος που το ερμήνευσε ο Χρήστος Θηβαίος ξεπέρασε κάθε δική μας προσδοκία», εξηγούν για το κομμάτι οι String Demons στη συνέντευξη που έρχεται στο Reader.gr.

Το τραγούδι έρχεται λίγες μέρες πριν από την έναρξη των εμφανίσεων του Χρήστου Θηβαίου και των String Demons στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» (από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου) που έχουν τον τίτλο «Βόλτα στα Εξάρχεια».

Οι String Demons είναι τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη.

Στίχοι:
"Πες μας Άλφα τα όνειρά σου!
Πες μας τι κρύβεις μες στην καρδιά σου!
Γιατί γελάς και δε δακρύζεις;
Πώς δε φοβάσαι; Πώς μας φοβίζεις..."

Μια ιστορία θα σας πω
για ένα παιδί που ξέρει
Δεν τη φοβάται τη ζωή
γι'αυτό δεν υποφέρει (×2)

Το μυστικό μου θα σας πω
είμαι παιδί που ξέρει
Σαββάτο βράδυ κίνησα
δεν ήταν μεσημέρι (×2)

Είν' αληθινό, πόσο φοβερό
μου στήσανε καρτέρι (×2)
 
"Πες μας Άλφα τα όνειρά σου!
Πες μας τι κρύβεις μες στην καρδιά σου!
Γιατί γελάς και δε δακρύζεις;
Πώς δε φοβάσαι; Πώς μας φοβίζεις..."

Της νιότης μου τα δυνατά
τα πήρε το αγέρι
γιατί έμελλε το θάνατο
να βρω απ' ανθρώπου χέρι (×2)

Σα να ήμουνα ο ήρωας
μου σφίξανε το χέρι
κι ο θάνατός μου έφτασε
στα μακρινά τα μέρη (×2)

Είν' αληθινό, πόσο φοβερό
κροκόδειλος που κλαίει (×2)

"Τώρα ξέρω το μυστικό σου...
Ξέρω τι κρύβεις μες στο μυαλό σου...
Κι αφού ο θάνατος σ' αγγίζει
Τότε η ζωή δε σε σε φοβίζει!"