Εκείνοι που έχουν «χάσει» το αγαπημένο τους κατοικίδιο, ξέρουν ότι η θλίψη είναι αβάσταχτη, αλλά μπορεί να περνάει στα ψιλά γράμματα για άλλους. 

Η γαλλίδα καλλιτέχνης Σόφι Καλ το συνειδητοποίησε όταν έχασε την αγαπημένη της γάτα Σουρί (σημαίνει ποντίκι στα αγγλικά) το 2014.

Έτσι, η Καλ επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στην φίλη της με έναν ξεχωριστό τρόπο: ένα άλμπουμ με τραγούδια που είναι αφιερωμένα στη Σουρί.

Στο «Souris Calle», όπως λέγεται το άλμπουμ, συμμετέχουν οι Μπόνο, Φάρελ Γουίλιαμς, The National, Μάικλ Στάιπ, Τζάρβις Κόκερ και Φαμπρίτσιο Μορέτι (από τους Strokes) είτε με τραγούδια που ερμηνεύουν είτε με ορχηστρικά κομμάτια για την απώλεια και την θλίψη.

Περίπου 10 από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες στο άλμπουμ ήξεραν την γάτα προσωπικά, αλλά η Καλ είπε στην Wall Street Journal ότι τους γνώρισε είτε μέσω φίλων είτε τυχαία.

Η Καλ ουσιαστικά το είδε σαν πρόκληση, καθώς όπως υποστηρίζει, όσοι θρηνούν για τα κατοικίδιά τους σα να έχασαν ανθρώπους σε κάποιους φαίνονταο γελοίοι. 

«Αν πω ότι πέθανε η μητέρα ή ο πατέρας μου, όλοι λένε "καημένο πλάσμα, έχασε την μητέρα της, έχασε τον πατέρα της", αλλά αν το πούμε για την γάτα μας, φαινόμαστε γελοίοι. Γελάω, γιατί για μένα και την ζωή μου ήταν σχεδόν βίαιο αυτό που συνέβη, γιατί ζούσα με την γάτα μου, όχι με τους γονείς μου», ανέφερε στο ArtNet. 

Για την ιστορία, το άλμπουμ περιέχει 37 τραγούδια, διαρκεί 95 λεπτά και μπορείτε να το ακούσετε εδώ