Το Glastonbury επιστρέφει δριμύτερο, μετά από μία παύση... αγρανάπαυσης για το 2017 ανακοινώνοντας το όνομα της Κάιλι Μινόγκ για το line up του 2019.

Μάλιστα, η ποπ σταρ θα εμφανιστεί την Κυριακή 30 Ιουνίου ως τιμώμενο πρόσωπο - θρύλος στο Pyramid Stage της διοργάνωσης, κάτι που έχει συμβεί και παλαιότερα με ονόματα όπως οι Ντόλυ Πάρτον, Λάιονελ Ρίτσι και Νιλ Ντάιαμοντ. 

Η εν λόγω εμφάνιση της Κάιλι ουσιαστικά έρχεται ως πλήρωμα του χρόνου για την αναγκαστική ακύρωση του σόου της το 2005 και την άμεση αντικατάσταση της από τους Basement Jaxx, εξαιτίας του καρκίνου από τον οποίο έπασχε. 

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια που έχει γράψει την δική της ιστορία στην ποπ μουσική δήλωσε ενθουσιασμένη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα παίξω στο τμήμα Legend Slot του Glastonbury festival την Κυριακή 30 Ιουνίου του 2019. Πάνε 14 χρόνια από όταν ήταν για να εμφανιστώ εκεί και έχουν συμβεί τόσα από τότε. Ανυπομονώ να σας δω όλους εκεί και να μοιραστούμε αυτό το ξεχωριστό σόου.»

Ουσιαστικά η ανακοίνωση των διοργανωτών επιβεβαίωσε τις φήμες που διαδίδονταν νωρίτερα μέσα στο 2018 μετά την παραδοχή της τραγουδίστριας ότι είναι πρόθυμη να συμμετέχει στη διοργάνωση: «Όταν ήταν να το κάνω, νομίζω θα ήταν η πρώτη φορά που θα ήταν γυναίκα headliner στα τόσα χρόνια της διοργάνωσης, οπότε τότε ήμουν πολύ υπερήφανη. Προφανώς και δεν συνέβη. Οπότε ναι, θα ήταν σίγουρα υπέροχο και τρομερά συγκινητικό να σταθώ εκεί και να κάνω ό,τι δε μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω, εκείνα τα χρόνια πριν.»

Η Μινόγκ είναι το δεύτερο όνομα που ανακοινώθηκε για το επερχόμενο φεστιβάλ, μετά τον Βρετανό ράπερ Stormzy την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019. 

Επίσης, για την συμπλήρωση του line up ακούγονται έντονα τα ονόματα των Πολ Μακάρτνεϊ, The Cure, Λάνα Ντελ Ρέι και Arctic Monkeys, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Η Κάιλι Μινόγκ πάντως, δείχνει να απολαμβάνει ένα εξαιρετικά επιλεκτικό αλλά επιτυχημένο σερί εμφανίσεων, συμπεριλαμβανόμενης και της πολυπληθέστατης συναυλίας της στο Hyde Park του Λονδίνου στο πλαίσιο του Radio 2 Live.