Στις 13 Ιουλίου του 1985, μέσα σε 21 λεπτά οι Queen έγραψαν μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της ροκ μουσικής με την εμφάνισή τους στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου για το Live Aid. Και η ταινία «Bohemian Rhapsody», που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στους κινηματογράφους, δεν θα μπορούσε παρά να ανοίγει και να κλείνει με αυτή την ιστορική συναυλία.

Ήταν μάλιστα η σκηνή που γυρίστηκε πρώτη, στην έναρξη των γυρισμάτων πριν από ακριβώς έναν χρόνο. Σε ένα χωράφι έξω από το Λονδίνο στήθηκε ένα πιστό αντίγραφο της σκηνής του Live Aid, συγκεντρώθηκαν μερικές δεκάδες κομπάρσοι και όλος ο υπόλοιπος κόσμος μαζί με το γήπεδο δημιουργήθηκαν ψηφιακά στη συνέχεια.

Για όλη την επόμενη εβδομάδα οι τέσσερις ηθοποιοί – Ράμι Μάλεκ, Γκουίλιμ Λι, Μπεν Χάρντι και Τζο Ματσέλο – που υποδύονταν τα μέλη του συγκροτήματος έπαιζαν και τα έξι τραγούδια που είχαν πει τότε οι Queen, με μοναδική ακρίβεια στις κινήσεις και τις εκφράσεις τους. Στο τέλος της ταινίας είδαμε τα «Bohemian Rhapsody», «Radio Gaga», «Hammer to fall» και «We are the champions», αλλά όχι τα «Crazy little thing called love» και «We will rock you».

Όμως όταν η ταινία κυκλοφορήσει στην αγορά ψηφιακά, σε DVD και σε Blu-Ray, θα μπορούμε να δούμε ως extra feature ολόκληρη την αναπαραγωγή του σετ των Queen από τους ηθοποιούς. Και, φυσικά, τα βίντεο που θα γεμίσουν το YouTube και θα συγκρίνουν τα πλάνα του 1985 με εκείνα του 2018.