Τη στιγμή που διεξάγεται το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στα Βαλκάνια και δη στη Θεσσαλονίκη - ο λόγος για το Reworks Festival, ευτυχώς όσοι δε μπορούμε να ανέβουμε, έχουμε την επιλογή του μονοήμερου Techniques. 

Μεταξύ μας, όσο πάει και μεγαλώνει και το αθηναϊκό Techniques, έχει άλλωστε και την κατάλληλη τεχνογνωσία από την «ομάδα» των Blend που όποια πέτρα - dance πάρτι κι αν σηκώσεις, θα τους βρεις από κάτω. Στην 7η του διοργάνωση λοιπόν, παραμένει η καλώς εννοούμενη «εμμονή» με την παραγωγή ενός υπερθέαματος ήχου, εικόνας και effects, ενώ επίσης βρίσκεις δύο stages που συνδυάζουν την techno με τη house και τη minimal διάθεση. 

Stage #1: Richie Hawtin, Nina Kraviz, Gaiser
Άντε, ο Richie Hawtin έπαιξε χθες στο Reworks το tech set του και σήμερα θα είναι στην θέση του για το stage 1.

Το κασκαντεριλίκι που καλείται να κάνει η Nina Kraviz δεν έχει προηγούμενο, γιατί θεωρητικά παίζει 00:00-03:00 στην Θεσσαλονίκη, άρα πρέπει να διακτινιστεί κάπου στο ενδιάμεσο για να είναι στις 06:00 στην θέση της στο Techniques! Κατά τ' άλλα, οι φανς της techno ας προτιμούσαν τον θρύλο Hawtin από τον Καναδά και όσοι τείνουν προς την minimal house, ας κάνουν υπομονή μέχρι να αναλάβει τα decks η Σιβηριανή αλλά καυτή σε όλα τα επίπεδα Nina.  

Από την άλλη, και ο Jon Gaiser από το Μίσιγκαν φαντάσου ότι ενώνει με κάποιο περίεργο τρόπο των ήχο των δύο προαναφερθέντων. Not bad after all.

Stage #2:  Solomun (8 Hours set),Musumeci
Είναι λιγάκι δύσκολο να μένεις Ελλάδα, να ακούς αυτού του είδους τη μουσική και να μην ξέρεις τον Solomun. Όχι απαραίτητα σαν όνομα, αλλά σαν ήχο. Δεν θα σταθώ σε διακρίσεις, βραβεία κλπ γιατί πολύ απλά αυτά δεν κάνουν διαφορά πάντα στο dancefloor. Αυτός εδώ ο τύπος, που για κάποιους θεωρείται πλέον ο mainstream της εν λόγω σκηνής, έχει το ταλέντο να μπορεί να σε κρατήσει άπειρες ώρες «ζωντανό» χορεύοντας. Μπορεί να σε κάνει να χορέψεις, κι ας είδες φως και μπήκες στον χώρο που παίζει. Εξ ου και το 8ωρο σετ. Δε μπορούν να το κάνουν όλοι, δεν «το έχουν» όλοι. 

Από την άλλη, ο Σικελός Musumeci, η αλλιώς Mauro Di Martino που τον συμπληρώνει, αναλαμβάνει ένα είδος warm up για να ικανοποιήσει εκείνους προτιμούν πιο μονότονους, πιο tech ήχους. Αυτό κάνει άλλωστε -και πολύ επιτυχημένα μάλιστα -από τα τέλη της δεκαετίας του '80.

*Τους headliners φυσικά, πλαισιώνουν οι resident djs του Blend, Mikee, Manolaco, Nico Rac, Sysex και Tap