Χάρη στη νέα συνεργασία του YouTube με τη Universal Music Group, εμβληματικά βίντεο των Lady Gaa, Τζάνετ Τζάκσον, Beastie Boys, Nirvana και άλλων, αποκτούν remastered επανέκδοση.

Συγκεκριμένα οι δυο πανίσχυρες εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους και επεξεργάζονται πάνω από 1.000 πασίγνωστα και διαχρονικά βίντεο για την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου και εικόνας.

«Τα μουσικά βίντεο είναι έργα τέχνης που συνεχίζουν να επηρεάζουν πολιτιστικά ολόκληρες γενιές», αναφέρει ανακοίνωση στο blog του YouTube και συνεχίζει «ακριβώς όπως ανεκτίμητοι πίνακες ή γλυπτά σε μουσεία, από καιρό σε καιρό χρειάζονται προσοχή, αγάπη και φροντίδα».

Περίπου 100 remastered βίντεο έχουν γίνει ήδη διαθέσιμα από χθες Τετάρτη 19 Ιουνίου. Μεταξύ αυτών είναι τα «Free Fallin'» του Τομ Πέτι (1989), «Sabotage» των Beastie Boys (1994), «Bad Romance» της Lady Gaga (2009).

Το YouTube θα συνεχίσει να προσθέτει περισσότερους τίτλους κάθε εβδομάδα, οι οποίοι θα ξεχωρίζουν με το hashtag #Remastered, με στόχο και οι 1.000 βελτιωμένες επανεκδόσεις να είναι διαθέσιμες μέχρι το τέλος του 2020.

Τα νέα βίντεο θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα διατηρώντας το ίδιο URL, αλλά και τον αριθμό των views και των likes.