Υπάρχουν και ξένα αντίστοιχα άθλια εορταστικά τραγούδια που σκοτώνουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και όλης της εορταστικής περιόδου. Ισχύει. Όμως, αν έχουμε λίγη αντικειμενικότητα στο πετσί μας, θα αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι τα δικά μας είναι μακράν τα χειρότερα. Τα παρακάτω δέκα που ακολουθούν, μάλιστα, είναι τόσο χάλια, που το «Τούλι για τον Χριστούλη» της Καίτης Γαρμπή μοιάζει μία όαση. 

Σώτης Βολάνης - Άγιε Βασίλη
Μετά το «πόσο μου λείπει» η πιο πρόσφατη wannabe επιτυχία του Sotis είναι αυτό το ολόφρεσκο χριστουγεννιάτικο άσμα. Σώτης... ποιότης; Για κανέναν λόγο. 

Έφη Σαρρή - Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά
Είμαστε σίγουροι ότι παρακολουθούμε χριστουγεννιάτικο βίντεο κλιπ; Και κυρίως, τί είδους μανία είναι αυτήν με τον Χριστό; Η Έφη Σαρρή τη μία ήθελε να τη σταυρώσουμε στα χέρια μας να τη σηκώσουμε, την άλλη τα βάζει με τον νεογέννητο Ιησού...

TUS - Άη Βασίλης
Καημένε Άη Βασιλη, τι σου ΄μελλε να πάθεις....

Γιώργος Αναστασίου – Ρούντολφ το ελαφάκι
Παρακαλείται ο Ρούντολφ να κατέβει από το Ροβανιέμι, να έρθει στα μέρη μας, να ρίξει μια ζεμπεκιά και να επιστρέψει από όπου ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες. Ευχαριστώ.

Αμαρυλλίς - Άγιε μου Βασίλη εσύ
Προς στιγμήν, ειδικά στο ξεκίνημα, νομίζεις ότι ο Καρβέλας λέπτυνε φωνή, έφτιαξε το μαλλί και διασκευάζει τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχά του. Αμ δε. Η Αμαρυλλίς αποπειράται να φτιάξει νέο σουξεδάκι αλλά Δέσποινα Βανδή, αλλά... μπα. 

Βασίλης Καρράς - Μικρός Τυμπανιστής
Μετά τον μικρό τυμπανιστηρτζή του Μάρκου Σεφερλή, αυτό. 

Σάκης Βέρρος, Μαρία Ιωαννίδου, Ντίνα Χρονά, Αδάμος – Τα Χριστούγεννα ήρθαν τώρα
Ποιοι είναι όλοι αυτοί και γιατί τα βάζουν με τις γιορτές; Ένας ένας παιδιά, μη σπρώχνεστε.
.

Άντζελα Δημητρίου - Καλά Χριστούγεννα, Καλη Πρωτοχρονιά
Η λαίδη μπέρδεψε τις γιορτές με κηδεία. Τον κλαίει με τις πρέπουσες τιμές τον μακαρίτη... Να τα λέμε αυτά. 

Νότης Σφακιανάκης - Η μπαλάντα των Χριστουγέννων
Σε περίπτωση που είχες αμφιβολία, τα έχουμε ακούσει όλα από αυτόν. #Διπλής.

Έφη Θώδη - Last Christmas
Οι διασκευές στο Last Christmas θα μπορούσαν να είναι ένα ξεχωριστό θέμα από μόνο τους, ωστόσο εννοείται πως επιλέχθηκε η καλύτερη.

Ελένη Φουρέιρα -