Οι Nirvana έκαναν μήνυση στο γνωστό οίκο μόδας του Marc Jacobs γιατί τους έκλεψε τη διάσημη χαμογελαστή φατσούλα, σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος από το 1992!

Όπως αναφέρει το TMZ, η φίρμα έχει λανσάρει μια νέας σειρά ρούχων με το όνομα «Bootleg Redux Grunge» που περιλαμβάνει πουκάμισα, πουλόβερ και κάλτσες τα οποία φέρουν μια στάμπα που παραπέμπει στο γνωστό κίτρινο smiley των Nirvana, οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει τα δικαιώματα του σχεδίου ύστερα από την πρώτη του εμφάνιση σε φυλλάδια για προώθηση του πάρτι κυκλοφορίας του «Nevermind» το 1991.

Συγκρίνοντας τις δυο φατσούλες οι μοναδικές διαφορές που εντοπίζει κανείς είναι ότι στη θέση των ματιών ο γνωστός οίκος έχει τοποθετήσει τα αρχικά του γράμματα «Μ» και «J» και η λέξη «Nirvana» έχει δώσει τη θέση της στη λέξη «Heaven».

Οι νομικοί εκπρόσωποι του θρυλικού ροκ γκρουπ στην αγωγή που έχουν καταθέσει, εκτός από την κραυγαλέα αντιγραφή του σχεδίου κάνουν λόγο και για τον τίτλο της νέας σειράς ρούχων η οποία περιλαμβάνει τη λέξη «Grunge» και παραπέμπει στο είδος της ροκ που εφηύραν οι ίδιοι οι Nirvana. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο γνωστός οίκος μόδας του Marc Jacobs μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με τις κατηγορίες των Nirvana.