Μία φωτογραφία του Μπράιαν Άνταμς στο instagram αρκούσε για να καταδείξει το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ινδία.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή, θέλοντας να ευχαριστήσει τους φανς του δημοσίευσε μία εικόνα που ήταν αρκετά θολή χωρίς να την έχει επεξεργαστεί ή να έχει χρησιμοποιήσει κάποιο φίλτρο. 

Βέβαια, επειδή ο διάσημος μουσικός δεν έχει γνώση της σοβαρότητας του φαινομένου, το χαρακτήρισε «μαγικό». 

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι πόλεις της Ινδίας βρίσκονται υπό την κυριαρχία ρύπανσης, με τον αέρα να είναι ανησυχητικά μολυσμένος και το νέφος να έχει καλύψει σχεδόν ολόκληρο το Νέο Δελχί.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ινδική πρωτεύουσα κατέχει την 6η χειρότερη θέση στον κόσμο όσον αφορά στη ρύπανση. Οι συνθήκες εντός και εκτός αυτής έχουν επιδεινωθεί αυτήν την εβδομάδα σε τέτοιο σημείο ώστε να θεωρούνται «κακές» ποιοτικά.

Η τοπική κυβέρνηση μάλιστα, πήρε την πρωτοβουλία για έκτακτα μέτρα με στόχο την βελτίωση των συνθηκών, απαγορεύοντας δραστηριότητες όπως η καύση σκουπιδιών. 

Η φωτογραφία με την οποία άθελα του ο Άνταμς αποκάλυψε την παρούσα ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί τραβήχτηκε στο Gurgaon, ένα κέντρο τεχνολογίας, νοτιοδυτικά του Δελχί. 

Ουσιαστικά η εν λόγω συναυλία αποτέλεσε μία από τις 5 εμφανίσεις του τραγουδιστή στην Ινδία στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του που αναμένεται να διαρκέσει 66 ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άνταμς δεν απέσπασε τα καλύτερα σχόλια στα σόσιαλ μίντια εξαιτίας της άγνοιάς του αναφορικά με την σοβαρότητα της κατάστασης.