Το βρετανικό κοινό έστεψε με έναν ακόμη τίτλο τον Ντέιβιντ Μπόουι: αυτόν του σπουδαιότερου διασκεδαστή (entertainer) του 20ου αιώνα.

Σε μία ψηφοφορία του BBC 2 για λογαριασμό της ιστορικής του σειράς Icons, ο κόσμος έδωσε την πρωτιά στον αείμνηστο καλλιτέχνη, επιλέγοντάς τον μεταξύ ονομάτων όπως οι Μέριλιν Μονρόε, Τσάρλι Τσάπλιν, Μπίλι Χόλιντεϊ όσον αφορά στην κατηγορία της διασκέδασης.

Η ηθοποιός Καθλίν Τέρνερ που υπέβαλε τις συμμετοχές των Μπόουι, Τσάπλιν, Μονρόε και Χόλιντεϊ στην εν λόγω κατηγορία, μίλησε θερμά για όλους, ενώ αναφερόμενη στον νικητή επεσήμανε: Ανέβασε τον δημιουργικό πήχη για όλους τους διασκεδαστές και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει πραγματικά να στεφθεί ως το απόλυτο είδωλο του 20ου αιώνα από το βρετανικό κοινό. 

Τώρα μένει να αναμετρηθεί με τους Νέλσον Μαντέλα και Έρνεστ Σάκλτον σε μία επιπρόσθετη ψηφοφορία για το σπουδαιότερο είδωλο του 20ου αιώνα. Θυμίζουμε ότι ο Ντέιβιντ Μπόουι «έφυγε» από καρκίνο στις 10 Ιανουαρίου του 2016, 2 ημέρες αφού είχε κλείσει τα 69 του χρόνια.