Είκοσι χρόνια από την πρώτη τους «κορυφή» στο Billboard 200, οι Backstreet Boys κατάφεραν να επιστρέψουν δριμύτεροι αποδεικνύοντας ότι «το έχουν ακόμη». 

Μετά από τον μικρό χαμό που προκλήθηκε από την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ «DNA», το boy band στο εξής βρίσκεται στο No. 1 του Billboard 200.

Εξαιρετικά ενθαρρυντικές είναι και οι πωλήσεις του δίσκου -ειδικά αν σκεφτούμε ότι η τελευταία τους δουλειά το 2013 πέρασε σχεδόν απαρατήρητη- που ήδη έχουν ξεπεράσει τις 220.000.

Πιο συγκεκριμένα, το «DNA» είναι το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος που «χτυπάει» κορυφή στις Η.Π.Α και το πρώτο τους μετά από μία δεκαετία τουλάχιστον. Το προηγούμενο ρεκόρ τους ήταν το 1999 με τον δίσκο Millenium που την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του εγκαινίασε τα charts με 1.134 εκατ. πωλήσεις, ένα πραγματικά ασύλληπτο νούμερο παγκοσμίως.

Ένα χρόνο μετά επανέλαβαν και με το παραπάνω την ίδια επιτυχία με τον δίσκο Black & Blue που πούλησε 1.6 εκατ. αντίτυπα στην πρώτη του εβδομάδα και μέχρι και σήμερα αποτελεί το 5ο μεγαλύτερο «ποδαρικό» στην ιστορία του Billboard. 

Θυμίζουμε ότι μετά από αλλεπάλληλες παύσεις και «χωρισμούς», τα μέλη της μπάντας τα «ξαναβρήκαν» (αρχικά χωρίς τον Κέβιν) το 2011 και ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους New Kids on the Block ως NKOTBSB για να δημιουργήσουν ένα υβριδικό άλμπουμ που εμπορικά δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.

Τουναντίον, τους χάρισε το απόλυτο 10 στα 10, όσον αφορά στο εν λόγω αμερικανικό chart αφού όλες τους οι ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές -ασχέτως κορυφής- έχουν φιλοξενηθεί στο top 200 με τα πιο δημοφιλή άλμπουμ.