Οι Coldplay ετοιμάζονται να επιστρέψουν τον επόμενο χρόνο για να δουλέψουν πάνω σε ένα καινούργιο άλμπουμ, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε ο φίλος και συνεργάτης τους Ματ Γουάιτκρος. 

Γνωρίζοντάς τους από το πανεπιστήμιο, ο διευθυντής της Supersonic κυκλοφόρησε μόλις την ταινία A Head Full Of Dreams που αφηγείται την ιστορία 20 χρόνων της μπάντας μέσα από αδημοσίευτο και προσωπικό υλικό. Στην Ελλάδα μάλιστα, προβλήθηκε την περασμένη Τρίτη. 

Η αλήθεια είναι ότι οι Colplday έχουν μείνει αρκετά ήσυχοι για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, αλλά κατά τα φαινόμενα επιστρέφουν στο στούντιο μέσα στο 2019. 

Όπως εξήγησε στο NME, πέρασαν περίπου έναν χρόνο συνεχών διακοπών: «Δεν το έχουν ξανακάνει αυτό στο παρελθόν. Δεν ξέρω αν μπορείς να αποκαλέσεις εργασιομανη τον Κρις γιατί αγαπάει αυτό που κάνει· μπαινοβγαίνει στο στούντιο γράφοντας 3-4 τραγούδια την ημέρα.» Όταν ρωτήθηκε αν ξέρει προς τα πού σκοπεύει να κινηθεί ο ήχος του όγδοου άλμπουμ τους, απάντησε: «Έχω ακούσει λίγα πράγματα και καταγράψει σε κάμερα μερικές στιγμές από τους ίδιους να μιλάνε για αυτά, αλλά δε νομίζω ότι μου επιτρέπεται να μοιραστώ κάτι. Είναι ενδιαφέρον.[...] Είτε τους αγαπάς είτε όχι, κάθε άλμπουμ είναι πειραματισμός και αισθητά διαφορετικό από το τελευταίο τους. Όπως κάνουν οι Radiohead. [...] «Θέλουν πάντα να προκαλούν τους εαυτούς τους και να εκπλήσσουν το κοινό τους - γι' αυτό δουλεύουν με καλλιτέχνες όπως ο Μπράιαν Ίνο. Με αυτό το σκεπτικό, είμαι σίγουρος πως ό,τι κι αν κάνουν μετά θα εκπλήξει τον κόσμο.»