Οι Cranberries μοιράστηκαν μερικές από τις τελευταίες τους αναμνήσεις από την Ντολόρες Ο' Ρίορνταν, λίγους μήνες μετά από τον ξαφνικό της θάνατο στις αρχές του 2018.

Η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Park Lane Hilton στο Λονδίνο, τον περασμένο Ιανουάριο και συγκεκριμένα βυθισμένη στη γεμάτη μπανιέρα ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. «Ήταν ένα τραγικό ατύχημα», δήλωσε ο ιατροδικαστής. 

Οι συνεργάτες της στο συγκρότημα που την ανέδειξε, Φέργκαλ Λόλερ και Νόελ Χόγκαν μίλησαν στον Guardian και μεταξύ άλλων εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο τους εκμυστηρεύθηκε τη μάχη της με την διπολική διαταραχή με την οποία διαγνώστηκε το 2016.

«Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε να μιλάει για τα ψυχολογικά της προβλήματα, γιατί δεν ήξερε τον εαυτό της. Επισκέφθηκε μερικούς θεραπευτές, συνειδητοποίησε τι είχε και ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή για αυτό.», αποκάλυψε ο Λόλερ. 

Μάλιστα, παρά τη μάχη της με την εν λόγω ασθένεια, σύμφωνα με τον Χόγκαν η Ντολόρες τα πήγαινε καλά -μαζί ετοίμαζαν περιοδεία στην Κίνα, απλά το μόνο που την ταλαιπωρούσε ήταν μία μετατόπιση δίσκου στην πλάτη. 

«Ήταν πολύ περισσότερο ο εαυτός της. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο που κάναμε πρόβες. Δεν θα το καταλάβαινες ποτέ, γιατί είχαν βρει τον κατάλληλο συνδυασμό φαρμάκων, τον οποίο έπρεπε να παίρνει.», επεσήμανε ο Χόγκαν. 

Παράλληλα, οι δυο τους επιβεβαίωσαν ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του άλμπουμ στο οποίο συμμετέχει η Ντολόρες και φωνητικά και στιχουργικά. Ουσιαστικά πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας τους ως μπάντα. 

«Αναφορικά με τους στίχους, το νέο άλμπουμ είναι πολύ "δυνατό". Πάντα έλεγε ότι της ήταν πολύ δύσκολο να γράψει τραγούδια όταν ήταν ευτυχισμένη. Πάντα έλεγε ότι αν βάλεις λίγη μιζέρια στη ζωή της γινόταν πιο εύκολο. Θα κάνουμε αυτό το άλμπουμ και αυτό θα είναι το τέλος μας. Δεν υπάρχει λόγος για να συνεχίσουμε», τόνισε ο Χόγκαν.

Συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.