Μπορεί ακόμη να μην έχουμε εικόνα της λίστας των άλμπουμ που θα είναι διαθέσιμα την ερχόμενη άνοιξη, ωστόσο ξέρουμε ποιοι θα είναι φέτος το «πρόσωπο» της ετήσιας γιορτής των συλλεκτών βινυλίου.

Οι «πρέσβεις» της φετινής Record Store Day θα είναι οι Pearl Jam που κατά τη διάρκεια της 30άχρονης έχουν πουλήσει ένα σωρό βινύλια, όπως και κάθε άλλο είδος αναπαραγωγής μουσικής.

Για αυτήν τη χρονιά, η επετειακή αυτή γιορτή έχει οριστεί για τις 13 Απριλίου και ως τότε έχουμε να περιμένουμε αρκετό προωθητικό υλικό που αφορά τη μπάντα και ίσως μερικές ειδικές κυκλοφορίες στα ράφια των δισκάδικων ανήμερα της γιορτής. 

Ο κιθαρίστας Μάικ ΜακΚρίντι κοινοποίησε στο μεταξύ την εξής δήλωση:

«Τα ανεξάρτητα καταστήματα δίσκων έχουν τεράστια σημασία για εμένα και πάντα είχαν από όταν ήμουν 12 χρόνων. Πριν ακόμη μάθω τί ακριβώς είναι - υπήρχε ένα συγκεκριμένο συναίσθημα ότι αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και είναι η χώρα των θαυμάτων και υπάρχουν τόσαο πολλά να μάθεις εδώ... και κατά κάποιο τρόπο ακόμα είναι έτσι. 

Υποστηρίξτε κάθε ανεξάρτητο δισκάδικο που μπορείτε να υποστηρίξετε. Είναι πραγματικά ένα καλό κομμάτι της κοινωνίας. Ξέρεις ότι αν αγαπάς τη μουσική, αυτό είναι το μέρος που θα τη βρεις. Και βοηθάει τους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Και μπορεί κάπως να χρειάζεται προσπάθεια, πρέπει να ψάξεις για κάτι που θέλεις, πρέπει να μιλήσεις σε ανθρώπους. Έπρεπε να μιλήσω με ανθρώπους για να καταλάβω ποιο δισκο των Aerosmith πρέπει να αγοράσω πρώτο ή οτιδήποτε άλλο μέσα στη μέρα. Είναι ένα μέρος για να μάθεις, να διασκεδάσεις και να ανακαλύψεις καινούργια μουσική. »

Οι Pearl Jam παίρνουν τη θέση που είχαν οι Run the Jewels το 2018, η St. Vincent το 2017 και οι Metallica το 2016.