Μπρος τον δρόμο που χάραξαν τόσοι και τόσοι καλλιτέχνες, οι Pet Shop Boys επέστρεψαν μουσικά για να τα «ψάλλουν» κι αυτοί με τη σειρά τους στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τον υπέρμαχο του Brexit, Μάικλ Γκόουβ.

Για τους φανς τους, η κίνησή τους αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αφού στο παρελθόν πολλάκις έχουν στηλιτεύσει δημόσια την Μάργκαρετ Θάτσερ και τις τακτικές της, τις σχέσεις Βρετανίας - ΗΠΑ (κατά τη διάρκεια της θητείας των Τόνι Μπλερ και Τζορτζ Μπους), ενώ έχουν υπερασπιστεί άλλες τόσες φορές τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας.

Στην προκειμένη περίπτωση, με τίτλο «Give Stupidity a Chance» (Δώστε στην βλακεία μια ευκαιρία) καταφέρονται ευθέως εναντίον των πολιτικών της υφηλίου, ενώ ειδικά για την περίπτωση του Τραμπ κάνουν λόγο «για έναν κόσμο εγωιστικό και αυτοαναφορικό, αδέσμευτο από πολιτική ορθότητα». 

«Οι έξυπνοι άνθρωποι είπαν ό,τι είχαν να πουν, είναι ώρα για τους χαζούς να δείξουν το δρόμο... Αρκετά με τους ειδικούς και τις συμφωνίες τους, γιατί να ασχολούμαστε με τα γεγονότα όταν απλώς μπορούμε να αισθανθούμε τα συναισθήματα;». Οι στίχοι «φωνάζουν» το όνομα του Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος σε πρόσφατή του δήλωση υποστήριξε ότι «Ο λαός αυτής της χώρας έχει χορτάσει από ειδικούς»

Αντίστοιχα, αμέσως μετά η «καμπάνα» χτυπάει και και για τον Τραμπ -ο οποίος φέρει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση- με τα εξής λόγια: «Είμαστε έτοιμοι για περισσότερα "κλικ", πρέπει να αρπάζεις ό,τι μπορείς, χρειαζόμαστε ηγέτη που ξέρει ότι το χρήμα σημαίνει φινέτσα, με μάτι που ξεχωρίζει έναν στρουμπουλό πισινό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο καινούργιο τραγούδι που ακούμε από τους Βρετανούς μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους Super το 2016. 

Θυμηθείτε και το αντίστοιχο άσμα τους για τη Μάργκαρετ Θάτσερ:

Αλλά και το αντίστοιχο για τους Μπλερ και Μπους: