Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η φετινή μας εκπρόσωπος στη Eurovision φέρνει αέρα Καναδά μαζί της. Η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια Κατερίνα Ντούσκα ή αλλιώς Katerine Duska όπως υπογράφει τα κομμάτια της, ανακοινώθηκε και επισήμως χθες το βράδυ από την ΕΡΤ ότι θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για να διαγωνιστεί στη φετινή διοργάνωση. 

Όπως δήλωσε η ίδια στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, είναι ενθουσιασμένη από αυτήν την εξέλιξη, ενώ έδωσε και τα πρώτα στοιχεία για το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. 

«Ήταν μία καθόλου αναμενόμενη πρόταση νομίζω, αλλά ήρθε από μία ομάδα πολύ αξιόλογων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν όλοι μια σφαιρική γνώση της μουσικής σήμερα και είχαν το όραμα να κάνουν κάτι το διαφορετικό, και είναι ένας διαγωνισμός εξάλλου που αγκαλιάζει κάθε είδος μουσικής από τον κάθε χώρο. Οπότε για μένα ήταν πολύ μεγάλη τιμή προφανώς και πολύ σημαντικό το ότι μου πρότειναν να πω κι ένα δικό μου τραγούδι, αυτό μου έδειξε μια μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου», ανέφερε στούντιο στο Λονδίνο και συμπλήρωσε ότι το τραγούδι έχει γραφτεί από την ίδια σε αγγλικούς στίχους. Αυτήν τη στιγμή μάλιστα βρίσκεται στο Λονδίνο για την παραγωγή και την ηχογράφησήτου. 

Αναφορικά με το αν παρακολουθούσε τον θεσμό απάντησε: «Ναι, παρακολουθούσα όπως όλος ο κόσμος, σίγουρα είχα επαφή με τον διαγωνισμό, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει. Δεν είναι κάτι που το είχα σκεφτεί ιδιαίτερα, η αλήθεια είναι, αλλά είναι μία τεράστια πλατφόρμα που δεν αποκλείει, δεν κατακρίνει κανέναν και μου αρέσει πολύ το πόσο αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, είναι ένας απρόβλεπτος διαγωνισμός, δεν ξέρεις πραγματικά ποτέ τι θα δεις και πώς θα καταλήξει το καθετί, οπότε για μένα αυτό όλο είναι πολύ συναρπαστικό αυτή τη στιγμή». 

Λίγο πιο μετά, μίλησε πιο προσωπικά στους φανς της, μέσω των σόσιαλ μίντια:

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την επιλογή της Κατερίνας Ντούσκα 

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ' όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ' αυτήν, όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της Κατερίνας Ντούσκα.     Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει.  Εκπροσωπεί επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει με προσωπικό τρόπο τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.   Τις βραδιές των δύο ημιτελικών και του τελικού της Eurovision 2019, θα περιγράψουν για την ΕΡΤ η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα, ζει μόνιμα στην Αθήνα.  Το album της "Embodiment" κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos EMI / Universal, και το 2018 το single της 'Fire Away' επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά επιτυχημένη καμπάνια. 

Το μουσικό ύφος της περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα πρότυπά της όπως η Lykke Li, η Banks και η Jessie Ware και ο αξιοσημείωτος τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse.   Η Kατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή με το hit της "One in a Million" και τη διασκευή της στο "Do I Wanna Know" των Arctic Monkeys η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube. Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany, ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη όπως στα The 02 Academy London, Rockwave Festival, Stavros Niarchos Cultural Center Foundation, Megaron Concert Hall και στο διεθνές φεστιβάλ "Give a home" του Sofarsound's /Amnesty International, όπου ήταν μια εκ των 300 καλλιτεχνών που συμμετείχαν με σκοπό την υποστήριξη των προσφύγων ανά τον κόσμο.  Ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI / Universal Music Group. 

Περισσότερα για την Κατερίνα Ντούσκα, εδώ.