Οι Spice Girls απέρριψαν πρόταση αξίας 80 εκατ. στερλινών (περίπου 89 εκατ. ευρώ) για μια μεγάλη περιοδεία στις Η.Π.Α. φοβούμενες ότι θα προκληθούν εντάσεις και προβλήματα.

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από μερικούς μήνες, τα μέλη της γυναικείας μπάντας -εκτός από τη Βικτόρια Μπέκαμ- το καλοκαίρι επανενώνονται -μετά από 10 χρόνια- για μια σειρά συναυλιών σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι προσδοκίες των φαν τους για μια παγκόσμια περιοδεία διαψεύδονται.  

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει πηγή στην εφημερίδα «Sun», δεν υπάρχουν σχέδια για μια περιοδεία στην Αμερική.

Συγκεκριμένα «οι διοργανωτές πρότειναν στο γκρουπ μια μεγάλη περιοδεία στις Η.Π.Α. αλλά οι Spice Girls θεώρησαν ότι θα τους πάρει πολύ χρόνο. Ήδη οι συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πολλές και σημαντικές και το γεγονός να περάσουν τόσο πολύ καιρό στο δρόμο τούς τρομάζει, καθώς μπορεί να προκληθούν εντάσεις και προβλήματα. Στην τελευταία τους περιοδεία έδωσαν 47 συναυλίες οι οποίες ήταν αρκετά κοπιαστικές και οδήγησαν μάλιστα στη ματαίωση συναυλιών σε Αμερική, Αυστραλία, Ασία και Αφρική».

Και συνεχίζοντας η πηγή εξήγησε: «όλα τα κορίτσια πλέον έχουν οικογένειες που πρέπει να σκεφτούν, δεν είναι ελεύθερες υποχρεώσεων ώστε να κάνουν ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν. Αυτήν τη στιγμή εξετάζουν την πιθανότητα να δώσουν μερικά σόου στις Η.Π.Α. τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όταν τα παιδιά τους θα βρίσκονται σε διακοπές από το σχολείο και θα μπορούν να τα έχουν μαζί τους». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμμετοχή της Mel B ως κριτής στο «Αμερική έχεις ταλέντο» θα μπορούσε επίσης να να θεωρηθεί ως ακόμα ένας ανασταλτικός παράγοντας.

«Όσον αφορά την ηχογράφηση νέων τραγουδιών ως συγκρότημα όλες βρίσκονται σε  φάσεις που επαναπροωθούν τη σόλο καριέρα τους, για αυτό και η παραγωγή νέου υλικού μοιάζει απίθανο», κατέληξε η πηγή στην εφημερίδα.