Όσοι περιμένουν με αγωνία το ολόγραμμα της Έιμι Γουάινχαουζ να ξεκινήσει την περιοδεία του εντός του 2019, μάλλον θα συνεχίσουν να περιμένουν για πολύ ακόμα.

Η εταιρεία παραγωγής BASE Hologram μόλις ανακοίνωσε ότι το εν λόγω πρότζεκτ που ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο αναβάλλεται λόγω «ξεχωριστών προκλήσεων και ιδιαιτεροτήτων».

«Βάζουμε στον πάγο την περιοδεία μέχρι να αποφασίσουμε ποιο είναι το καλύτερο "μονοπάτι" για αυτήν την δημιουργικά θεαματική παραγωγή που θα τιμούσε δεόντως τη μνήμη της Έιμι στο μέγιστο βαθμό», γράφει σε σχετική της δήλωση. Δεν αποκάλυψε δηλαδή, ούτε συγκεκριμενοποίησε κάποιο ενδεχόμενο χρονοδιάγραμμα για να προγραμματιστεί εκ νέου η περιοδεία. 

Για την ιστορία, το σόου θα προέβαλε το ολόγραμμα της Γουάινχαουζ μέσω προτζέκτορ ενόσω μία live μπάντα θα συνόδευε την φωνή της από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις της. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της, όλα τα συναυλιακά έσοδα προορίζονταν για το Amy Winehouse Foundation που βοηθάει τους νέους που είναι εθισμένοι σε ουσίες. 

Ο δε πατέρας της Έιμι, Μιτς μάλιστα δήλωνε ενθουσιασμένος με την ιδέα: «Οι φανς της Έιμι ζητούν επίμονα κάτι καινούριο από την Έιμι, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα. Αισθανθήκαμε ότι αυτός θα ήταν ένας καταπληκτικός τρόπος για την Έιμι να επισκεφθεί ξανά τους φανς της μέσα από ένα ολόγραμμα, όπως επίσης ένα απίστευτο μέσο για να βγάλουμε χρήματα για το ίδρυμά μας. [...] Είναι ένα όνειρο για εμάς. Το να την δούμε πάλι να τραγουδάει είναι κάτι πολύ ξεχωριστό που δε μπορεί να ειπωθεί με λέξεις. Η μουσική της κόρης μας άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και σημαίνει τα πάντα για εμάς που η «κληρονομιά» της θα συνεχιστεί με αυτόν τον πρωτοποριακό και ριζοσπαστικό τρόπο», είχε αναφέρει τότε στο Reuters. 

Δεδομένου ότι περισσότερες διευκρινίσεις δεν δόθηκαν, οι φανς απλά πρέπει να περιμένουν...