Δύο γράμματα που προέβλεπαν τη διάλυση των Beatles βγαίνουν προς πώληση έναντι 550.000 δολαρίων. 

Οι επιστολές στάλθηκαν στους Τζον και Λι Ίστμαν τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο του 1969. Πρόκειται για τον πατέρα και το αδερφό της Λίντα με την οποία παντρεύτηκε ο Πολ Μακάρτνεϊ τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς.

Στο πρώτο γράμμα, τα τέσσερα μέλη των σκαθαριών και η Apple Corps με επικεφαλής τον Νιλ Άσπιναλ έγραφαν στον Τζον Ίστμαν: «Σας εξουσιοδοτούμε να ενεργείτε εκ μέρους μας σε διαπραγματεύσεις για όλα τα προτεινόμενα συμβόλαια»

Ωστόσο, στο δεύτερο, που έγινε γνωστό ως το γράμμα του «χωρισμού» βλέπουμε τους Τζον Λένον, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ να βάζουν τέλος στην επαγγελματική τους σχέση με τον Λι Ίστμαν για να δουλέψουν με τον μάνατζερ των Rolling Stone Άλαν Κλάιν, τη στιγμή που ο Μακάρτνεϊ θα συνέχιζε να συνεργάζεται με την οικογένεια. 

«Αυτή η επιστολή είναι για να σας ενημερώσουμε ότι δεν είστε πια εξουσιοδοτημένος να ενεργείτε ως συνήγορος ή νομικός εκπρόσωπος των Beatles ή όποιων άλλων εταιρειών διαθέτουν ή διαχειρίζονται. Αναγνωρίζουμε ότι είστε εξουσιοδοτημένος να ενεργείτε εκ μέρους του Πολ Μακάρντεϊ προσωπικά, και από αυτήν την άποψη θα δώσουμε εντολή στους εκπροσώπους μας να σας παρέχουν πλήρη συνεργασία.», τονίζει η νομική επιστολή. 

Οι επιστολές πωλούνται από το Moments In Time έναντι 225,000 και 325.000 δολαρίων αντίστοιχα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτοι «κραδασμοί» μεταξύ των μελών της μπάντας δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του τελευταίου τους άλμπουμ «Let It Be» για να ακολουθήσουν εν τέλει χωριστούς δρόμους το 1970.