Δεν κατάφερες να πας πέρυσι στην περίφημη έκθεση «David Bowie Is...»; Δεν είχες την ευκαιρία να εντρυφήσεις παραπάνω στη ζωή και το έργο του ιδιοφυούς μουσικού;

Είσαι συντετριμμένος που δεν είχες ιδέα ότι το άλμπουμ Black Star θα ήταν το κύκνειο άσμα του που κυκλοφόρησε μόλις δυο ημέρες πριν φύγει από τη ζωή το 2016;

Κανένα πρόβλημα ή έστω σχεδόν κανένα, γιατί τουλάχιστον προλαβαίνεις την έκθεση, έστω και μέσω της ειδικής εφαρμογής για smartphones που βγήκε στον «αέρα» ανήμερα των χθεσινών γενεθλίων του μουσικού. Τώρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιηγηθούν μέσω του κινητού τους έναντι 7.99 λιρών.

Η εμπειρία δεν έχει μεγάλη διαφορά πέρα από τη φυσική παρουσία του επισκέπτη στον χώρο: στην προκειμένη την ευχαριστιέται ολομόναχος και για όσο χρόνο χρειάζεται για να θαυμάσει με την ησυχία του τα εκθέματα.

Μάλιστα, μετακινώντας την κάμερα του κινητού αυτόματα περιηγείται κανείς στον χώρο μεταξύ των αντικειμένων, ενόσω μαθαίνει περισσότερα πράγματα από τον ίδιο τον Γκάρι Όλντμαν, ο οποίος λειτουργεί ως αφηγητής στην εφαρμογή.

Το app επαυξημένης πραγματικότητας έχει σχεδιαστεί από το νεοϋορκέζικο στούντιο Planeta με τη συνδρομή των David Bowie Archive και Sony Music Entertainment, που αργότερα μέσα στον χρόνο θα παρουσιάσουν μία ακόμη πιο βελτιωμένη της εκδοχή. 

Θυμίζουμε ότι έκθεση «David Bowie Is» έκανε το ντεμπούτο της στο μουσείο V&A του Λονδίνου  το 2013 και μέσα σε 5 χρόνια κάνει ταξίδια ανά τον κόσμο με τελευταία της στάση το Brooklyn Museum στη Νέα Υόρκη, συγκεντρώνοντας συνολικά 1.5 εκατ. επισκεπτών. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην γκάλερι: