Ήρθε η ώρα να «ξεφορτωθείς» τους καλλιτέχνες που απεχθάνεσαι μια κι έξω από το Spotify.

Η μουσική πλατφόρμα ετοιμάζεται να επιτρέψει στους χρήστες της να μπλοκάρουν μέσω της εφαρμογής τους καλλιτέχνες που δεν είναι της προτίμησής τους. Σύμφωνα με το Thurrot, το κουμπί του μπλοκ θα μας δίνει τη δυνατότητα να «βάζουμε στο αθόρυβο» τα τραγούδια ανεπιθύμητων καλλιτέχνων σε διάφορες λίστες, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων charts, Discover Weekly και Daily Mixes.

Το Spotify για την ώρα δεν έχει γνωστοποιήσει πότε θα καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο, ωστόσο αν ισχύουν όσα έχουν ειπωθεί ως τώρα θα είναι μία πανεύκολη διαδικασία: Μέσα από την εφαρμογή στο smartphone του ο χρήστης θα χρειάζεται μόνο να βρει τον καλλιτέχνη που θέλει να αποκλείσει και να ενεργοποιήσει την επιλογή «Don’t play this artist». Σε περίπτωση που το μετανιώσει, θα πρέπει πάλι χειροκίνητα να απενεργοποιήσει την επιλογή αυτή.
 

Στην πράξη δηλαδή, μπλοκάροντας έναν καλλιτέχνη σημαίνει ότι δε θα μπορείς να τον ακούσεις μέσα από καμία «βιβλιοθήκη», λίστα ή ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Spotify. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ναι μεν θα «εξοστρακίζονται» οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους, αλλά όχι τα κομμάτια στα οποία έχουν πάρει μέρος, ως featured τραγουδιστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια το Spotify είχε ξαναεξετάσει το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει το μπλοκάρισμα, ωστόσο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αυτήν κίνηση «μετά από σοβαρή σκέψη». Πρόσφατα τα περιθώρια στένεψαν, ειδικά μετά τις επανειλημμένες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που φέρει ο R.Kelly. Έτσι, η υπηρεσία streaming προχώρησε στην αφαίρεσή του από τις διάφορες λίστες, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, καθώς η μουσική του παρέμεινε στην θέση της. Επομένως εφόσον η αρχή έγινε, στο εξής ήρθε η ώρα για πιο δραστικά μέτρα.

Το block για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο σε μερικούς χρήστες που χρησιμοποιούν το πειραματικό πρόγραμμα για λογισμικό iOS. Η νέα αυτή προσθήκη δεν είναι δηλαδή προσβάσιμη από την κανονική εκδοχή του Spotify.