«Κάθε Δευτέρα και μια ιστορία» από τον τραγουδοποιό Γιάννη Χριστοδουλόπουλο και τους εκλεκτούς κάθε φορά καλεσμένους του στη σκηνή του Faust. Ο πολυτάλαντος και πολυπράγμων νεαρός τραγουδοποιός που μετράει σημαντικές συνεργασίες και τραγούδια, πασίγνωστα τηλεοπτικά μουσικά θέματα, επιτυχημένες εμφανίσεις στο εξωτερικό, όπως και το επίσημο μουσικό θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου υποδέχεται στη σκηνή την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Τί ιστορίες μας αφηγείστε στο Faust κάθε Δευτέρα; Μιλήστε μας για τους καλεσμένους σας και για το πώς διαμορφώνεται η παράσταση.
Καταρχήν διηγούμαι τις προσωπικές μου ιστορίες μέσα από τα τραγούδια που έχω γράψει και προσπαθώ να ξεδιπλώσω άλλες παράλληλες ιστορίες από τραγούδια κλασικά, λατρεμένα που έχουν αποτυπωθεί στην μνήμη για πάντα! Μερικά από αυτά τα τραγούδια είναι και τραγούδια των φίλων και συνεργατών μου τραγουδιστών που μας επισκέπτονται και ξεδιπλώνουμε τις δικές τους ιστορίες. Αρωγός μου σε αυτό είναι ο σημαντικός δημοσιογράφος και στιχουργός Αντώνης Ανδρικάκης που παρουσιάζει τις ιστοριες και κάνει μια μικρή συζήτηση με το κοινό και τον κάθε καλεσμένο. Στην παράσταση συμμετέχουν τραγουδώντας η Μυρτώ Ναουμ και η Δήμητρα Μπουλούζου οι οποίες είναι αποκάλυψη.

Ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία σας μέχρι τώρα;
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Κραουνάκης, η Πρωτοψάλτη, ο Πάριος, η Μαρινέλλα, η συνεργασία μου με το Eθνικό Θέατρο και η Επίδαυρος με το Δημήτρη Λιγνάδη, τα Cathedrals στο Λονδίνο, η Royal Opera στο Λονδίνο, η συνεργασία μου με το Σταμάτη Φασουλή και τον Κωσταντίνο Μαρκουλάκη, ο Billy Eliot, η συνεργασία μου με την Ελεονώρα Ζουγανελη, το πρώτο μου soundtrack στο Mega το «Μαζί σου», τα σήματα μου για την τηλεόραση όπως το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ», αυτά μέσα σε αλλά πολλά.

Τα πολυτιμότερα λόγια που σας έχει πει καλλιτέχνης ή δημιουργός με τον οποίο έχετε συνεργαστεί;
Ότι του έχω γράψει το αγαπημένο του τραγούδι.

Μέσα σε αυτό το κάδρο της ανοδικής πορείας, πώς χωράει η βασίλισσα Ελισάβετ; Τι σας συνδέει με εκείνη;
Δε μας συνδέει απολύτως τίποτα προσωπικό. Πως θα μπορούσε άλλωστε… Το 2016 σε μία από τις τρεις συναυλίες που έδωσα στο Λονδίνο σε ιστορικούς καθεδρικούς ναούς, με τίτλο Cathedrals αποφάσισα στη μία από τις τρεις να χαρίσω μέρος των εσόδων στο Elizabeth Queen Hospital. Μία μέρα πριν πραγματοποιήσω την συναυλία μου ήρθε μία επιστολή από τα χέρια της βασίλισσας πως θα επιθυμούσε πολύ να ήταν εκεί και πως την συγκίνησε πάρα πολύ αυτή η χειρονομία.

Ποια η σχέση σας με το ραδιόφωνο και τι τραγούδια θέλετε να ακούγονται από αυτό;
Διατηρώ την κλασική σχέση με το μέσο, δηλαδή συντροφιά όπου βρίσκεσαι, ενημέρωση, ξεγνοιασιά, μια μοναχική προσωπική ιστορία είναι το ραδιόφωνο. Εύχομαι στο παρόν και στο μέλλον να ακούω πράγματα που να αξίζουν πραγματικά και να πηγαίνουν την ατμόσφαιρα και τον ήχο σε ένα καλύτερο αισθητικά επίπεδο.

Έχετε κάνει κατ’ ανάγκην πράγματα στη δουλειά σας; Θα δίνατε τραγούδια σε τραγουδιστές που εμφανίζονται σε μεγάλες πίστες ή βάζετε όρια στον εαυτό σας αναφορικά με τους καλλιτέχνες που θα συνεργαστείτε και γιατί;
Ευτυχώς ως σήμερα δεν έχω κάνει πράγματα κατ' ανάγκην. Επιλέγω πάρα πολύ αυστηρά πού θα δώσω ένα τραγούδι και την πρόθεση που υπάρχει πίσω από την κάθε συνεργασία. Το μόνο όριο που βάζω για την συνεργασία μου με κάποιο καλλιτέχνη είναι η αισθητική, ο σεβασμός του παρελθόντος, του παρόντος και το όνειρο προς το μέλλον και για πιο λόγο θα έχει ενδιαφέρον μια ενδεχόμενη συνεργασία μας. Αν έχουμε τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να μας ενώσουν και να μιλήσουμε με την ίδια γλώσσα δε χρειάζεται να βαφτίσουμε την συνεργασία με ταμπέλες ούτε με ξεπερασμένα τσιτάτα.

Υπάρχει τραγούδι που έχετε ζηλέψει και που δεν το έχετε γράψει εσείς;
Άπειρα. Ευτυχώς που γράφτηκαν και τα γνωρίσαμε.

Ένα όνειρό σας που δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμα;
Στο τώρα είμαι εντάξει. Για το μέλλον, περιμένω να ξυπνήσουν.

Ποια επόμενα σχέδια έχετε στα σκαριά;
Όλο το χειμώνα θα είμαι κάθε Δευτέρα στο Faust όπου θα δημιουργείται και μια ξεχωριστή ιστορία μέσα από μένα το κοινό και τους καλεσμένους, Έπειτα λέω να γράψω ένα - δυο τραγούδια και θα ετοιμάσω σιγά-σιγά Τα επόμενα project, μα προς το παρόν βρίσκονται μόνο στο μυαλό μου.

Faust, Καλαμιώτου 11 Αθηναΐδος 12
Τηλ.: 210 3234095
Κάθε Δευτέρα
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισόδου: 8€