«Τον έχουν τραγουδήσει οι πάντες και ούτε μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα έχω "σήμερα" την τύχη να τραγουδήσω κι εγώ κάποια από τα αριστουργήματά του. Μπήκα στο στούντιο με την αγωνία στην ανάσα. Παρέα με πολύτιμους συνεργάτες, ηχογραφήσαμε δέκα τραγούδια. Η επιλογή ήταν δύσκολη, τι να πρωτοδιαλέξεις; Επέλεξα κάποια από εκείνα που με συγκινούν βαθιά, το καθένα για το δικό του λόγο μέσα μου• ήσυχες μπαλάντες, λαϊκά κι άλλα με γρήγορο ρυθμό που μυρίζουν Ελλάδα, κάποια γνωστά-πασίγνωστα κι άλλα σπάνια διαμάντια», έχει αναφέρει για το εγχείρημά της η ταλαντούχα ερμηνεύτρια.

Πείτε μας δυο λόγια για το νέο σας δίσκο.
Είναι ένας δίσκος που περιλαμβάνει επανεκτελέσεις δέκα τραγουδιών από το σπουδαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Ρόδα αμάραντα». Είναι τραγούδια που αγαπώ και ξεχωρίζω και προσπάθησα να αποτυπώσω το προσωπικό μου συναίσθημα μελετώντας και πατώντας με σεβασμό στο πρωτότυπο έργο του.
 
Πώς προέκυψε αυτή η επιλογή;
Η FM Records με προέτρεψε σε αυτό το καλλιτεχνικό βήμα, μετά από μια κουβέντα που είχαμε. Ήταν μια πολύ σημαντική ευκαιρία και εμπειρία για μένα να ηχογραφήσω ένα πολύ μικρό μέρος από το εμβληματικό του ρεπερτόριο και να γωρίσω ακόμα περισσότερο την προσωπικότητα «Μίκης Θεοδωράκης».
 
Τι είναι για σας ο Μίκης Θεοδωράκης;
Είναι ένας φάρος αξιών και έμπνευσης που μέσα από τη στάση του και το έργο του με αφυπνίζει και με καλλιεργεί προσωπικά και καλλιτεχνικά.

Τι αναζητάτε μέσω της μουσικής σας και ποια ανάγκη σας εξυπηρετεί;
Η μουσική για μένα είναι ένωση, μοίρασμα και ένας εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας. Με βοηθάει να εκφράσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου και κάνει μαγική τη στιγμή της αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους.

Τι είναι αυτό που ανακαλύψατε ή διδαχτήκατε μέσα από την ενασχόλησή σας με τη μουσική: για την ίδια την Τέχνη, τον εαυτό σας, το κοινό;
Η μουσική έχει τη δύναμη να βρίσκει το κέντρο κάθε συναισθήματός μας. Λειτουργεί με θεραπευτικό τρόπο στις αγωνίες και τις λύπες μας και εκτοξεύει τη χαρά μας. Είναι μία διεθνής διάλεκτος που μπορούμε όλοι να καταλάβουμε αλλά που ταυτόχρονα μιλάει στον καθένα μας με τόσο διαφορετικό τρόπο. Αυτό για μένα είναι αξεπέραστο.

Τι σας φθείρει στην καθημερινότητα ή ακόμα και στον χώρο της μουσικής όπου δραστηριοποιείστε;
Με φθείρει η τοξικότητα στη συμπεριφορά των ανθρώπων, η έλλειψη αξιοκρατίας και το στρες της καθημερινότητας. Προσπαθώ όμως να έχω θετική σκέψη, να είμαι αισιόδοξη και να φυλαχτώ από την κυνικότητα που διέπει τον καιρό μας.
 
Σε τι φάση δημιουργικά και επαγγελματικά σας πέτυχε η καραντίνα;
Είχαμε ήδη ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις αυτού του καινούργιου δίσκου αλλά και τις  παραστάσεις μας εκτός Αθηνών όταν έγινε το lockdown κι έτσι αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε την χειμερινή περιοδεία που ήταν προγραμματισμένη μέχρι το Μάιο. 
 
Είναι on line συναυλίες η νέα εποχή στη μουσική;
Ελπίζω πως όχι γιατί νομίζω πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την τέχνη. Την περίοδο του εγκλεισμού υπήρξε μια τέτοια προσέγγιση, σαν εναλλακτική λύση αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, η οποία ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να ήταν αναγκαία αλλά χωρίς την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ένωση και μοίρασμα, που το θεωρώ πρωτεύον στην τέχνη της μουσικής και όχι μόνο. 
 
Πώς διαχειρίζεστε μια αποτυχία ή τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα μιας λάθος επιλογής;
Πάω απλά παρακάτω. Θεωρώ πως η αποτυχία ή μια λάθος επιλογή είναι μέρος της εξέλιξης προς το καλύτερο και προσπαθώ να στέκομαι στο καλό που έχει κάθε εμπειρία.

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;
Θα προσπαθήσουμε να προγραμματίσουμε κάποιες καλοκαιρινές παραστάσεις και υπάρχει η σκέψη, στις αρχές του χειμώνα, να κάνουμε και μία παρουσίαση του καινούργιου δίσκου.