Μέσω της μουσικής έμαθε τον εαυτό της και μέσα από αυτή αναζητά την προσωπική της λύτρωση. Αν είχε μπροστά της το νεότερο εαυτό της θα του έλεγε να βάλει μυαλό, ενώ αυτό τον καιρό την φθείρει η ρουτίνα σε κάθε έκφανση της ζωής. Απολαμβάνει τις Γιορτές σαν παιδί και εύχεται η νέα χρονιά να της πραγματοποιήσει το όνειρό της για μια επιτυχία.

Για δυο Πέμπτες, 20 και 27 Δεκεμβρίου, θα βρείτε τη Μάρω Μαρκέλλου και τον Νίκο Μερτζάνο στη σκηνή της «Σφίγγας», μέχρι τότε όμως, διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο Reader.gr.

Μάρω μίλησέ μας για τη γνωριμία σου με τον Νίκο Μερτζάνo και τί σε εντυπωσίασε σε εκείνον.
Με το Νίκο γνωριστήκαμε τυχαία και αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η οικειότητα που ένιωσα μαζί του καθώς αμέσως κάναμε πλάκες και γελούσαμε λες και γνωριζόμασταν χρόνια!

Τι θα ακούσουμε στη σκηνή της «Σφίγγας» στις 20 και 27 Δεκεμβρίου;
Θα ακούσουμε πολύ ιδιαίτερα πράγματα από διαφορετικά σημεία του ορίζοντα, ανατολή και δύση! Δομήσαμε μια παράσταση που τονίζει τα κοινά μας στοιχεία με το Νίκο αλλά και τις διαφορές μας στα ακούσματα και τον τρόπο γραφής. Είχαμε ένα κοινό έδαφος και εκεί χτίσαμε ο καθένας με ελευθερία το δικό του λιθαράκι οπότε προέκυψε ένα «οικοδόμημα» πολύ ενδιαφέρον, με εναλλαγές, εκπλήξεις αλλά ταυτόχρονα πάνω στην ταυτότητά μας, ως δημιουργοί και ερμηνευτές.

Ποια είναι η μαγική συνταγή για ένα γιορτινό (ή μη) πρόγραμμα ευφορίας και ψυχικής ανάτασης;
Κατ' αρχήν η καλή διάθεση που φέρνουμε μαζί μας παίζει μεγάλο ρόλο στην εμπειρία που ζούμε κάθε φορά σε ένα λάιβ, έτσι και καμία παράσταση δεν είναι ποτέ η ίδια. Απο εκεί και πέρα η μαγική συνταγή κατά τη γνώμη μου συνίσταται από τα τραγούδια που επιλέγουμε, τη σειρά με την οποία τα παρουσιάζουμε, την αμεσότητα και την επικοινωνία των καλλιτεχνών με τους ακροατές, την πλάκα και το γέλιο και την εναλλαγή τους με τη στιγμιαία συγκίνηση. Αυτή είναι η ιδανική παράσταση για μένα, ανάτασης και ευφορίας.

Είσαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν τα Χριστούγεννα ή από εκείνους που τους μελαγχολούν και γκρινιάζουν;
Πίστευα πως όσο μεγαλώνω όλο και θα χάνεται λίγο-λίγο η μαγεία των Χριστουγέννων, αλλά διαψεύστηκα και εξεπλάγην ευχάριστα. Είμαι σαν παιδί με τις γιορτές και ελπίζω να μην αλλάξει ποτέ αυτό.

Τώρα πια θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου «Κορίτσι για σπίτι» ή «Υποψήφια Μάνα»;
Και τα δύο αλλεπάλληλα! Αλλά πιστεύω πως η αλήθεια θα βρεθεί στον τίτλο του τρίτου άλμπουμ! 

Τί αναζητάς μέσω της μουσικής σου και ποια ανάγκη σου εξυπηρετεί;
Την προσωπική μου λύτρωση νομίζω. Όταν γράφεις σημαίνει ότι πάντα έγραφες, και θυμάμαι τον εαυτό μου να διαχειρίζομαι καταστάσεις και βιώματα μέσω της γραφής από πολύ μικρή ηλικία. Στο δημοτικό και στο γυμνάσιο έγραφα ποιήματα και από τότε που έπιασα την πρώτη μου κιθάρα άρχισα και να τα σιγοτραγουδώ. Άρα δε νομίζω πως είχα ποτέ την επιλογή να γράψω ή να μη γράψω, να ασχοληθώ με τη μουσική ή όχι, είμαι δυστυχώς ή ευτυχώς καλωδιωμένη με αυτό τον τρόπο και αυτό το συνδέω και το αποδέχομαι με επιφυλακτικότητα ακόμα και μέχρι σήμερα. 

Τί είναι αυτό που διδάχτηκες από τη μουσική για τον εαυτό σου, το κοινό και την ίδια την Τέχνη;
Η μουσική μού έμαθε τον εαυτό μου, είναι για μένα ένα συναίσθημα, κομμάτι μου, όπως και η αγάπη. Για το κοινό δε ξέρω αν έχω μάθει κάτι ακόμα αλλά πιστεύω πως κάποια στιγμή θα τύχει να γράψω και κάτι πιο mainstream ώστε να μάθω και μια μεγαλύτερη μερίδα του κοινού. Για την ίδια την Τέχνη δεν έχω μάθει τίποτα άλλο πέραν του ότι απαιτεί σεβασμό και σκληρή δουλειά. 

Τί σε φθείρει στην καθημερινότητα και στον χώρο της μουσικής όπου δραστηριοποιείσαι;
Αυτό τον καιρό με φθείρει πραγματικά η ρουτίνα, και στη ζωή και στη μουσική. Η ρουτίνα είτε έχει τη μορφή μίας πόλης, μίας καθημερινότητας, μίας έλλειψης πρωτοτυπίας, μίας δοκιμασμένης οδού. 

Αν μπορούσες να συναντήσεις το νεότερο εαυτό σου τί θα του έλεγες;
Βάλε μυαλό!

Ένα ανεκπλήρωτο όνειρό σου που θα ευχόσουν για το 2019 ποιο θα ήταν;
Μία επιτυχία!

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια;
Αρχές του χρόνου, πιθανότατα Φλεβάρη θα κυκλοφορήσει ένα καινούριο τραγούδι που αγαπώ πολύ και ελπίζω να το αγαπήσουν και οι ακροατές. Έπειτα ελπίζω να γίνουν κάποια live ακόμα πριν το καλοκαίρι!

Πληροφορίες
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος σε τραπέζι: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί