Η Μυρτώ Βασιλείου, είναι μια νέα, ταλαντούχα ερμηνεύτρια και ένα ρομαντικό παιδί που της αρέσει η ρομάντζα. Κατά τη γνώμη της, το χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι οι μπούκλες των μαλλιών της, ενώ όταν της λέω πως ερμηνευτικά μου θυμίζει την Ανδριάνα Μπάμπαλη, μου αποκαλύπτει ότι της το έχουν πει ξανά στο παρελθόν. Η Μυρτώ είναι γεμάτη φως, αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά και ζωή, κάτι που εκπέμπεται σε κάθε της λέξη. Από την 1η Νοεμβρίου θα την ακούμε στο Σταυρό του Νότου Club, παρέα με τον Στάθη Δρογώση, ενώ με τον Κώστα Τσίρκα μάς παρουσιάζουν σταδιακά το δεύτερο πρότζεκτ της με τίτλο «Καταφύγιο».

Μυρτώ, θα πιαστώ από τον τίτλο των παραστάσεών σας στο Club του Σταυρού για να σε ρωτήσω αν σου αρέσει η Ρομάντζα και αν είσαι ρομαντική;
Πεθαίνω για Ρομάντζα! Στην περίπτωση της παράστασής μας εννοούμε την ευχάριστη νυχτερινή βόλτα, τη ρομαντζάδα αλλιώς. Μ’ αρέσουν πολύ αυτές οι βόλτες που μπορείς να πάρεις δυο-τρεις δικούς σου ανθρώπους, μια μπύρα στο χέρι και να πας να ακούσεις μουσική ή να παίξεις εσύ ο ίδιος μουσική με την παρέα σου, σε ένα παγκάκι μιας πλατείας, έως το πρωί. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και στο Σταυρό του Νότου, να γίνουμε όλοι μια παρέα και να τραγουδήσουμε. Είμαι ρομαντικό παιδί, ναι. Μου αρέσει όλα να τα βλέπω και να τα αντιμετωπίζω με μια αίσθηση αθωότητας.
 
Λείπει η ρομάντζα από την εποχή μας; 
Η ρομάντζα είναι τρόπος ζωής. Για κάποιο λόγο, στο κεφάλι μου η λέξη αυτή έχει συνώνυμο τη θετικότητα. Είναι ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα γύρω σου και πράττεις ανάλογα. Ή το ‘χεις ή δεν το ‘χεις. Και φυσικά υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που έχουν το ρομαντισμό μέσα τους, ίσως είναι και η άμυνά τους να ξεπερνούν τα εμπόδια.

Οι (νυχτερινές) παρέες τραγουδούν ακόμα;
Τραγουδούν και μάλιστα περισσότερο! Το έχουν ανάγκη οι άνθρωποι αυτό. Εκφράζονται, ξεδίνουν, συγκινούνται, περνούν όμορφα.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Στάθη Δρογώση εν όψει του προγράμματος που θα μας παρουσιάσετε από 1η Νοεμβρίου στο Club του Σταυρού και πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα;
Με το Στάθη γνωριστήκαμε πριν από ένα χρόνο περίπου. Το ότι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι μαζί, τόσο γρήγορα, δεν είναι τυχαίο. Ταιριάζουμε και μουσικά και ως άνθρωποι. Περνάμε ωραία, επικοινωνούμε κι ο καθένας έχει να πάρει κάτι από τον άλλον. Το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε περιλαμβάνει τραγούδια από τις προσωπικές μας δουλειές, γνωστά ντουέτα και αγαπημένες διασκευές. Στόχος μας είναι αυτά τα τραγούδια που ο καθένας έχει σιγομουρμουρήσει μόνος του κάποτε, να τα τραγουδήσουμε, τώρα, δυνατά όλοι μαζί.

Τι είναι ο Κώστας Τσίρκας για εσένα;
Από την πρώτη μέρα που γνώρισα τον Κώστα, ήξερα ότι θα τα πάμε τέλεια οι δυο μας. Είμαστε τόσο ίδιοι αλλά και τόσο διαφορετικοί ταυτόχρονα. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια είτε σε μουσικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ο συνεργάτης που μου δίνει την ελευθερία να κάνω την τρέλα μου τέχνη. Είναι τεράστια τύχη να βρίσκεις το «καλλιτεχνικό, άλλο σου μισό»!
 
Ποιο είναι το «καταφύγιό» σου;
Το «καταφύγιό» μου αλλάζει συνεχώς. Άλλοτε μπορεί να είναι ένα πρόσωπο, άλλοτε ένα μέρος ή μια δραστηριότητα. Μπορεί να είναι ακόμη κι ένα τραγούδι. Καταφύγιο είναι εκεί που είμαστε ήρεμοι, εκεί που γινόμαστε αυτό που δεν είμαστε όταν βρισκόμαστε «έξω» από το καταφύγιο, εκεί που τα μπορούμε όλα.

Και τι δίνει φως σε μια σκοτεινή σου μέρα;
Χωρίς δεύτερη σκέψη, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι φίλοι μου. Δεν υπάρχει «σκοτάδι» που να μην έχει καταπολεμηθεί, ξεπεραστεί ή έστω απομυθοποιηθεί χωρίς τη βοήθειά τους.

Μίλησέ μας για το νέο σου πρότζεκτ με τίτλο «Καταφύγιο».
Το «Καταφύγιο» είναι η δεύτερη ολοκληρωμένη μας δουλειά με τον Κώστα Τσίρκα. Είναι ένα πρότζεκτ που θα ολοκληρωθεί σταδιακά καθώς τα τραγούδια που το απαρτίζουν θα κυκλοφορούν ένα-ένα. Ο τίτλος «Καταφύγιο» προσδιορίζει με μία λέξη το περιεχόμενο των τραγουδιών αυτών. Άλλα πιο σκοτεινά κι άλλα πιο φωτεινά που όλα, όμως, δίνουν την αίσθηση ότι αναζητάμε μιαν ασφάλεια. Το πρώτο single που έχει ήδη κυκλοφορήσει, λέγεται «Το Μέσα Μου Φως» και είναι σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Κώστα Τσίρκα. Και αυτή τη φορά έχουμε την τύχη να έχουμε μαζί μας έναν καταπληκτικό ενορχηστρωτή και μουσικό, τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο, ο οποίος έχει αναλάβει την ενορχήστρωση όλου του πρότζεκτ.

Μυρτώ σου έχει πει κανείς ότι ταιριάζεις με το τραγουδιστικό ύφος της Ανδριάνας Μπάμπαλη ή είμαι η πρώτη που το λέω; Έχω δίκιο;
Ναι! Μου το έχουν ξαναπεί παλιότερα. Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο αντικειμενικά, αλλά είναι φοβερό πώς το κάθε αυτί συνδυάζει αυτά που ακούει!
 
Ποια είναι τα όνειρα, οι ανησυχίες και οι ελπίδες σου ως ανερχόμενη ερμηνεύτρια;
Το μοναδικό πράγμα που επιθυμώ είναι να έχω την ίδια όρεξη για δημιουργία με τώρα. Είναι, πιστεύω, το μυστικό που σε κάνει να εξελίσσεσαι και να παλεύεις για αυτό που αγαπάς.
 
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό σου γνώρισμα κατά τη γνώμη σου;
Οι μπούκλες μου, ίσως!

Οι μουσικές επιρροές σου;
Από τότε που με θυμάμαι ακούω «έντεχνη ελληνική μουσική» και θαυμάζω πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες που ανήκουν σε αυτό το είδος. Πλέον στην εποχή της πληροφορίας δεχόμαστε τόσα πολλά μουσικά ερεθίσματα που είναι δύσκολο κάποιος να προσδιορίσει επακριβώς τις επιρροές του. Αρκετό καιρό παρακολουθώ φανατικά καλλιτέχνες όπως ο Damien Rice, η Birdy, οι The Civil Wars, oι Son Lux και η Sia.

Θεωρείς ότι «ο χρόνος είναι με το μέρος μας»;
Στο χέρι μας είναι! Τον χρόνο εμείς τον ορίζουμε και πρέπει να τον κάνουμε να είναι με το μέρος μας.
 
Τι άλλο περιλαμβάνουν τα καλλιτεχνικά σου σχέδια;
Προς το παρόν όλη η προσοχή είναι πάνω στη «Ρομάντζα», στην παράσταση  που ετοιμάζουμε για τον Σταυρό του Νότου με τον Στάθη Δρογώση και τον Κώστα Τσίρκα. Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει η παρουσίαση του νέου μας mini album με τίτλο «Καταφύγιο», με την κυκλοφορία του πρώτου single «Το Μέσα Μου Φως», από τη Feelgood Records.

Πληροφορίες
Σταυρός Του Νότου Club, «Ρομάντζα» - Από 1η Νοεμβρίου & για 4 Πέμπτες
Τηλέφωνο: 210 9226975
Εισιτήριο: 13€ με μπύρα ή κρασι
Ώρα Έναρξης: 21.30