Οι Hairball παίρνουν πολύ σοβαρά το ρόλο τους ως tribute μπάντα. Είτε παίζουν KISS, είτε Άλις Κούπερ, Bon Jovi, Motley Crue, Queen, AC/DC ή Aerosmith. Οι διαφορετικοί τραγουδιστές τους εμφανίζονται κάθε φορά με το σωστό λουκ και μιμούνται τη φωνή στην εντέλεια. Και δεν αφήνουν τίποτα να τους χαλάσει την ερμηνεία, ούτε καν μια φωτιά στο κεφάλι τους!

Αυτό ακριβώς έγινε σε πρόσφατη συναυλία τους στην Άιοβα, όταν οι Hairball έπαιζαν το «Detroit Rock City» των KISS. Πυροτεχνήματα έσκασαν πίσω από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Μπόμπι Τζένσεν, ο οποίος εμφανιζόταν με τα ρούχα και το μακιγιάζ του Πολ Στάνλεϊ. Ενώ κατάλαβε ότι καιγόταν, δεν σταμάτησε να παίζει και να τραγουδάει μέχρι να σβήσει κάποιος τη φωτιά.

«Δεν φοράω περούκα, είναι το κανονικό μου μαλλί αυτό», δήλωσε ο Τζένσεν στο Ultimate Classic Rock. «Πριν ήταν ωραίο και φουσκωτό, τώρα είναι πιο κοντά στο μαλλί του Άλις Κούπερ».

Οι Hairball παίζουν hard rock από τα 70s και τα 80s εδώ και πάνω από 20 χρόνια και είναι αρκετά γνωστοί στις ΗΠΑ. Όταν οι KISS είδαν το βίντεο επικοινώνησαν με τον Τζένσεν για να σιγουρευτούν ότι είναι καλά. «Σχεδόν όλοι αυτοί που διασκευάζουμε στη σκηνή έχουν παίξει μαζί μας στο παρελθόν. Έχουμε ανέβει στη σκηνή με τους KISS και με τον Άλις Κούπερ, ο Βινς Νιλ (σ.σ. των Motley Crue) έχει τραγουδήσει μαζί μας μερικές φορές. Όλοι τους μας αγαπάνε και χαιρόμαστε που αυτό που κάνουμε, το κάνουμε καλά και σωστά».

Δείτε εδώ τους Hairball στο «Back in Black» των AC/DC:

Κι εδώ στο «School's Out» του Άλις Κούπερ: