Ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ αποκάλυψε ότι έχει στα σκαριά ένα σόου που θα επιτρέπει στην κόρη του να επιστρέψει στην σκηνή 8 χρόνια μετά τον θάνατό της, με τη μορφή ολογράμματος. 

Το σόου που έχει αναλάβει να δημιουργήσει η ίδια εταιρεία που επιμελήθηκε τις αντίστοιχες περιοδείες των Ρόι Όρμπισον και Μαρίας Κάλλας, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2019 με τους παραγωγούς να ευελπιστούν σε παγκόσμια τριετή περιοδεία.

«Οι φανς της Έιμι ζητούν επίμονα κάτι καινούριο από την Έιμι, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα. Αισθανθήκαμε ότι αυτός θα ήταν ένας καταπληκτικός τρόπος για την Έιμι να επισκεφθεί ξανά τους φανς της μέσα από ένα ολόγραμμα, όπως επίσης ένα απίστευτο μέσο για να βγάλουμε χρήματα για το ίδρυμά μας», δήλωσε ο Μιτς Γουάινχαουζ στο Reuters για να συμπληρώσει: «Είναι ένα όνειρο για εμάς. Το να την δούμε πάλι να τραγουδάει είναι κάτι πολύ ξεχωριστό που δε μπορεί να ειπωθεί με λέξεις. Η μουσική της κόρης μας άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και σημαίνει τα πάντα για εμάς που η «κληρονομιά» της θα συνεχιστεί με αυτόν τον πρωτοποριακό και ριζοσπαστικό τρόπο».

Βέβαια, οι φανς της -τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις τους στα σόσιαλ μίντια, δείχνουν να μην ενθουσιάζονται από αυτήν την εξέλιξη, που θεωρούν ασέβεια στη μνήμη της αγαπημένης τους τραγουδίστριας. 

Για την ιστορία, το σόου θα προβάλλει το ολόγραμμα της Γουάινχαουζ μέσω προτζέκτορ ενόσω μία live μπάντα θα συνοδεύει την φωνή της από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις της. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της, όλα τα συναυλιακά έσοδα θα διατεθούν στο Amy Winehouse Foundation που βοηθάει τους νέους που είναι εθισμένοι σε ουσίες.