Υπάρχουν οι σέλφι. Και υπάρχει και αυτό που κάνει στο δικό της Instagram η Ελισάβετ Κασαμπαλίδου. Βλέπεις τις φωτογραφίες της και αναρωτιέσαι «που βρίσκει τους φωτογράφους που της κάνουν αυτές τις υπερπαραγωγές», και μετά προσέχεις το #selfshot στην περιγραφή.

«Για μένα η εικόνα είναι μαγεία. Σκέφτομαι κάτι, το βάζω σαν εικόνα στο μυαλό μου και το εκτελώ. Μου αρέσει αποκλειστικά η φωτογραφία πορτρέτου, γυμνού και σκηνοθετημένου. Δεν βγάζω λίμνες και πάπιες :)» λέει η ίδια για το χόμπι της. «Είναι μια μορφή έκφρασης για μένα. Θα μπορούσα να το κάνω και για άλλους, να τους έχω ως μοντέλα, αλλά χρειάζομαι περισσότερο χρόνο και προς το παρόν δεν τον έχω. Όταν τυχαίνει και έχω χρόνο και έμπνευση, βγάζω φωτογραφίες».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και χρησιμοποιεί μηχανή (Canon EOS 600D) και τρίποδο στο 95% των περιπτώσεων – σπάνια καταφεύγει στο κινητό. «Κάθε φωτογραφία είναι πολλές λήψεις. Έχω χτυπήσει και χίλιες λήψεις για μία φωτογραφία προκειμένου να έχω το αποτέλεσμα που θέλω».

Ξεκίνησε με ένα account στο Myspace πριν από 10 χρόνια, αλλά οι φωτογραφίες της έχουν εξελιχθεί πολύ από τότε, ως σκηνοθεσία και ως τεχνική. Το σώμα της, πάντως, παραμένει το ίδιο καλογυμνασμένο. Η ίδια δηλώνει gym junkie, και γυμνάζεται συστηματικά από τα 16 της. «Όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τη νεανικότητά μας και να μειώσουμε τη φθορά. Και αυτό είναι καλό μέχρι το σημείο που δεν έχουμε άρνηση της πραγματικότητας – ότι δηλαδή μεγαλώνουμε και επέρχεται αναπόφευκτα κάποια φθορά – και δεν κάνουμε κακό στην υγεία μας. Αυτό προσπαθώ να κάνω, να διατηρηθώ όσο γίνεται καλύτερα. Να είμαι δηλαδή αντίκα, και όχι παλιατζούρα».

Οι τολμηρές φωτογραφίες της, πάντως, μπορούν να δώσουν αφορμή για παρεξηγήσεις και η ίδια είναι πολύ προσεκτική. «Είμαι πολύ φειδωλή όσον αφορά την πραγματική μου ζωή, που δεν είναι οι εικόνες που ανεβάζω. Η εικόνα είναι απλά μια εικόνα. Δεν με ενοχλεί να με προσεγγίζει κόσμος, με ενοχλεί να βγάζει λάθος συμπεράσματα».

https://www.instagram.com/elsascore/
https://www.facebook.com/elsa.kasampalidou?fref=ts