Η χρήση προφυλακτικών είναι μια από τις πιο παλιές μεθόδους αντισύλληψης και μια από τις πιο ασφαλείς μεθόδους προστασίας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ένα σημαντικό ποσοστό των νέων λοιμώξεων από τον ιό HIV στην Ελλάδα συμβαίνει στις ηλικίες έως 29 ετών, πιθανόν λόγω λοιμώξεων κατά την εφηβική ηλικία. Η χρήση προφυλακτικού είναι σχετικά χαμηλή σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και οι απόψεις των εφήβων επηρεάζουν την πρόθεσή τους να το χρησιμοποιούν. 

Ωστόσο, οι νέοι τελειώνουν το σχολείο, χωρίς να ξέρουν βασικά πράγματα για την αντισύλληψη. Η πιο συχνή μέθοδος που ακολουθούν είναι η διακοπτόμενη συνουσία (40%) και ο αριθμός των εκτρώσεων στην Ελλάδα (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 150.000) φέρνουν τη χώρα μας στην πρώτη θέση στην Ευρώπη. Μάλιστα, το 20-25% των γυναικών είναι έφηβες και οι μισές δεν το λένε καν στους γονείς τους, παρόλο που η διακοπή κύησης απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεσή τους. 

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως μία στις τρεις γυναίκες διστάζει να έχει μαζί της ένα προφυλακτικό, διότι φοβάται μήπως χαρακτηριστεί «χαλαρών ηθών και εύκολη».

Η αγορά προφυλακτικών για πολλούς και πολλές μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, ειδικότερα σε μικρότερες πόλεις και χωριά, όπου η συχνότητα χρήσης προφυλακτικών και οι προτιμήσεις στα είδη τους είναι πιο δύσκολο να κρατηθούν μυστικά.

Γι’ αυτό αγοράστε προφυλακτικά από το ηλεκτρονικό κατάστημα «Προφυλακτικά.gr» χωρίς κόπο, με ασφάλεια και ανωνυμία, σε οικονομικές τιμές, από τις καλύτερες εταιρίες και παραλάβετέ τα σε διακριτικές συσκευασίες στο χώρο της επιλογής σας.

Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, οι οποίοι είναι οι ιδρυτές του συγκεκριμένου site, μιλάνε στο KoolNews.gr για την ιδέα που είχαν ν' ανοίξουν το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, στο οποίο να πουλάνε αποκλειστικά και μόνο προφυλακτικά. 

Πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο να πουλάτε μόνο προφυλακτικά;

Το «Προφυλακτικά.gr» το ανοίξαμε όταν μεταξύ σοβαρού και αστείου ψάχνοντας ιδέες για ένα καινούριο e-shop συνειδητοποιήσαμε, ότι αν και στο ελληνικό internet υπύρχαν φαρμακεία και sex-shops όπου πουλούσαν προφυλακτικά, δεν υπήρχε κανένα κατάστημα πώλησης αποκλειστικά προφυλακτικών όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Έτσι ξεκινήσαμε μ’ ένα σχετικά μικρό μπάτζετ και με πολλή δουλειά να κατασκευάζουμε ένα e-shop με στόχο να μην είναι φορτωμένο με «θόρυβο» αλλά να έναι απλό και ξεκούραστο στη χρήση του, να συνοδεύεται από έναν μεγάλο όγκο πληροφοριακού υλικού γύρω από όλα τα θέματα που αφορούν το προφυλακτικό, τη χρήση του και το ασφαλές σεξ, κάτι που επίσης δύσκολα μπορεί να βρεθεί συγκεντρωμένο στο ελληνικό ίντερνετ με τη μορφή που το παραθέτουμε εμείς και τέλος με προσοχή και σεβασμό στη σεξουαλικότητα των πελατών μας χωρίς σεξιστικές αναφορές και πρακτικές.

Ποια είναι όμως τα γούστα του Έλληνα καταναλωτή σε σχέση με το προφυλακτικό;

Κρίνοντας από τις διαθέσιμες επιλογές των εταιριών του χώρου σε είδη προφυλακτικών θα λέγαμε ότι οι προτιμήσεις των Ελλήνων δε διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτές άλλων χωρών. Ως προς επιμέρους προτιμήσεις είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα μιας και ανοίξαμε μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

Πώς θα ξέρω ποια είναι τα κατάλληλα;

Εφόσον το μέγεθος του προφυλατικού είναι το σωστό για τον κάθε άνδρα από εκεί και πέρα διαφορετικοί τύποι προφυλακτικών επιλέγονται ανάλογα τη χρήση που θέλει κάποιος. Για παράδειγμα, τα προφυλακτικά με γεύσεις προτιμώνται αν η ερωτική πράξη είναι πιθανό να περιλαμβάνει και στοματικό έρωτα ή τα προφυλακτικά με επιβραδυντικά επιλέγονται αν ένα ζευγάρι θέλει να επιμηκύνει το χρονικό διάστημα της απόλαυσής του.

Έχετε περισσότερους πελάτες άντρες ή γυναίκες;

Μέχρι στιγμής τα νούμερα είναι μοιρασμένα.

Πόσες μέρες χρειάζεται για να φτάσει η παραγγελία στα χέρια μου;

Τα προϊόντα πακετάρονται σε διακριτική συσκευασία ώστε οι τελικοί διανομείς να μη γνωρίζουν τι παραδίδουν και αποστέλλονται είτε την ίδια είτε την επόμενη μέρα ανάλογα με το πότε έγινε η παραγγελία. Τυπικά μια παραγγελία χρειάζεται από μία έως δύο εργάσιμες αλλά για πιο απομακρυσμένους προορισμούς από την Αθήνα, όπου βρίσκεται η έδρα μας, ίσως χρειαστούν και τρεις.

Ποια προσωπικά μου στοιχεία χρειάζονται για να μπορέσω να κάνω παραγγελία;

Απαραίτητο είναι το ονοματεπώνυμο ώστε να να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση από την εταιρία κούριερ κατά την παράδοση, ένα mail ώστε να γίνει η απαραίτητη ενημέρωση για την πορεία της παραγγελίας και μία διεύθυνση όπου θα γίνει η αποστολή.

Η ασφάλεια των προσωπικών μου δεδομένων πως διαφυλάσσεται;

Το «Προφυλακτικά.gr» όπως δηλώνεται και στους όρους χρήσης δεσμεύεται ότι δεν εμπορεύεται τα προσωπικά δεδομένα των πελατών του και τηρεί όρους απόλυτης ανωνυμίας. Επίσης δεδομένα που εισάγωνται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας στην ιστοσελίδα μας είναι κωδικοποιημένα και προφυλάσσονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας.

Οι τιμές είναι πιο οικονομικές σε σχέση με τα περίπτερα, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ;

Για τα γνήσια προϊόντα των εταιριών που εμπορευόμαστε οι τιμές μας είναι πολύ καλύτερες από περίπτερα και φαρμακεία, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλύτερες και από τα σούπερ μάρκετ. Στόχος μας είναι να διαπραγματευόμαστε συνεχώς για τις καλύτερες τιμές έχοντας αποκλείσει σαν επιλογή την πώληση από τη σελίδα μας προϊόντων παραεισαγωγής τα οποία συνήθως είναι άγνωστης προέλευσης, γνησιότητας και ποιότητας κατασκευής.

Αποδείξεις κόβετε;

Ναι κανονικά, η επιχείρησή μας είναι νόμιμη και αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τους Έλληνες καταναλωτές.

Στις μέρες μας, η αγορά των προφυλακτικών είναι ακόμα ταμπού;

Δυστυχώς ναι, και σε μεγάλες πόλεις και στην επαρχία και αυτό πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα είτε το μεγάλο κόστος των προφυλακτικών για τον πελάτη είτε τη μη χρήση τους. Η Ελλάδα γνωρίζουμε ότι βρίσκεται πίσω στην κατανάλωση προφυλακτικών και ψηλά στις περιπτώσεις σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Σκοπός μας είναι να σπάσουμε αυτό το ταμπού προσφέροντας τη δυνατότητα αγοράς οικονομικών προφυλακτικών από οπουδήποτε από την Ελλάδα και παρέχοντας μέσω της σελίδας μας συμβουλές και πρακτικές ασφαλούς σεξ.

Τα μελλοντικά σας επαγγελματικά σχέδια;

Πρωταρχικός μας σκοπός είναι η διεύρυνση της ποικιλίας των προϊόντων του καταστήματός μας ώστε να μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες και γούστα και απότερος να εισάγουμε προϊόντα που λείπουν από την ελληνική αγορά όπως τα γυναικεία προφυλακτικά, έτσι ώστε να έχουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που να μην υστερεί σε τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού.