Στο μυαλό των κοινών θνητών είναι συνδεδεμένες ως υπέρλαμπρες παρουσίες, επιτυχημένες και ταλαντούχες, ως ανεξάρτητα θηλυκά που μετρούν αρκετά μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και έχουν βρει τα μυστικά της επιτυχίας.

Εκτός, όμως, των προαναφερθέντων ξεχωρίζουν και για το επιχειρηματικό τους «δαιμόνιο» που τις οδήγησε στο να δημιουργήσουν τις δικές τους, απόλυτα κερδοφόρες εταιρίες. Μερικές από τις πιο αγαπημένες και γνωστές κυρίες του Χόλιγουντ τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα με τις ιδέες τους... 

Μία από αυτές η Τζέσικα Άλμπα, που πλέον έχει καταφέρει να τραβά το ενδιαφέρον περισσότερο για την εταιρία της «Honest Company» παρά για τις υποκριτικές της ικανότητες. Η ηθοποιός λανσάρει προϊόντα σπιτιού και προσωπικής φροντίδας ως φυσικά, χωρίς χημικές ουσίες, και μπορεί -κατά περιόδους- να έχουν ξεσπάσει σκάνδαλα σχετικά με το κατά πόσο τα παραπάνω πληρούν τις προδιαγραφές, όμως η Χολιγουντιανή καταφέρνει να φιγουράρει στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες. Το 2017, μάλιστα, η εταιρία κοστολογήθηκε για 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Οι πιο επιτυχημένες δίδυμες της βιομηχανίας του θεάματος… και της μόδας, οι Μέρι-Κέιτ και Άσλεϊ Όλσεν έχουν μετατραπεί όχι μόνο σε fashion icons αλλά και σε δύο σημαντικές παρουσίες του επιχειρηματικού κόσμου. Έχουν τη δική τους εταιρία ρούχων, με τίτλο «Dualstar», η οποία κυκλοφορεί διάφορες σειρές ρούχων. Ανάμεσά τους, η κολεξιόν «Elizabeth and James» (από τα ονόματα των μικρότερων αδερφών τους), εκείνη με τον τίτλο «The Row», της οποίας σύνολα έχει φορέσει μέχρι και η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Από την εν λόγω λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Γκουίνεθ Πάλτροου, που το Σεπτέμβριο του 2008 ξεκίνησε ένα από τα πιο επιτυχημένα wellness site, το «Goop».  Μέσα από αυτό, η star ενθαρρύνει τους αναγνώστες να «καλλιεργήσουν την εσωτερική τους όψη», να βρουν μυστικά για υγιεινή διατροφή, φυσικές μάσκες ομορφιάς, να ανακαλύψουν τρόπους ψυχικής ηρεμίας και μιας ωραίας ζωής. Ο τίτλος της ιστοσελίδας προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος της, ενώ πλέον υπάρχει και έντυπη μορφή. 

«Ξεκίνησα την εταιρία μου γιατί διάβασα το χειρότερο σενάριο της ζωής μου, το οποίο προοριζόταν να γίνει ταινία. Τηλεφώνησα στον ατζέντη μου και του το είπα. Αυτός μου απάντησε ότι υπάρχουν επτά γυναίκες που το θέλουν και ότι είμαι η μοναδική που δεν θέλει το ρόλο. Και τότε είπα ότι αν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, πρέπει να κάνω κάτι…» έχει δηλώσει η Ρις Γουίδερσπουν. Η ξανθιά ηθοποιός έχει δημιουργήσει εταιρία παραγωγής, με το όνομα «Pacific Standard», μέσω της οποίας καλογραμμένες ιστορίες βγαίνουν στην επιφάνεια και γίνονται ταινίες. 

Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «γυναίκα θαύμα», αφού εκτός από την επιτυχημένη της πορεία στον κόσμο του θεάματος, διατηρεί και μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρίες παραγωγής. Η Ντρου Μπάριμορ διαθέτει την «Flower Films», από το 1995, υπεύθυνη για την παραγωγή των ταινιών «Οι Άγγελοι του Τσάρλι», «Κάθε Φορά, Πρώτη Φορά» και πολλών ακόμη. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τη δική της εταιρία καλλυντικών με τίτλο «Flower Beauty», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ηθοποιός έχει λανσάρει και μια ποικιλία ξηρού λευκού οίνου, φτιαγμένου από σταφύλια της βόρειας Ιταλίας.