Η είδηση ότι η Μαντόνα θα εμφανιστεί στον τελικό της Eurovision δεν χαροποίησε ιδιαίτερα το κοινό της.

Παρεμπιπτόντως, η βασίλισσα της ποπ που αναμένεται να ερμηνεύσει δύο επιτυχίες της στο μισάωρο διάλειμμα της φετινής διοργάνωσης στο Expo Tel Aviv θα αμειφθεί με 1 εκατ. δολάρια. 

Οι θαυμαστές της ωστόσο, μετά την γνωστοποίηση της είδησης αντιδρούν μέσω των κοινωνικών δικτύων και δη μέσω twitter, όπου την καλούν να κάνει μποϊκοτάζ και να ακυρώσει την εμφάνισή της.

Αφορμή στάθηκε παρελθοντικό tweet της 60άχρονης τραγουδίστριας που έκανε έκκληση για ειρήνη το 2014 μετά από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων με χιλιάδες ανήλικα θύματα. 

Ήταν λοιπόν ζήτημα χρόνου να ξεκινήσει καταιγισμός από tweets με hashtag το #BoycottEurovision2019 που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιείται για να ευαισθητοποιηθεί κόσμος για τους Παλαιστίνιους που ζουν στα κατεχόμενα εδάφη του Ισραήλ. 

Ενδεικτικά, μερικά από τα tweets λένε:

Αγαπητή Μαντόνα, το 2014 τουήταρες την υποστήριξή σου για τα παιδιά από την Παλαιστίνη που βομβαρδίζονταν. Θα δράσεις τώρα για αυτά, ακυρώνοντας την εμφάνισή σου στη Eurovision του Ισραήλ;

Αγαπητή Μαντόνα, άνοιξε την καρδιά σου στους Παλαιστίνιους της Γάζας. Μην υποστηρίζεις τους δολοφόνους των παιδιών με την εμφάνισή σου στη Eurovision. Σε παρακαλώ, ΑΚΥΡΩΣΕ την εμφάνισή σου στο Ισραήλ!

Φήμες πάντως θέλουν την Μαντόνα ήδη να έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τους παραγωγούς του διαγωνισμού τραγουδιού γιατί το ένα εκ των δύο ταγουδιών που έχει σκοπό να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό φέρει ισχυρό πολιτικό μήνυμα.

Για την ιστορία, αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που η τραγουδίστρια εμφανίζεται στο Ισραήλ, καθώς έχει βρεθεί στη χώρα για συναυλίες το 1993, το 2009 και το 2012.