Όταν στην Ελλάδα των περίπου 10.000.000 κατοίκων μιλάμε για influencers και μοντέλα στο Instagram, κάπου στις ΗΠΑ η οικογένεια Καρντάσιαν απλά γελάει.

Η μητέρα και μάνατζερ των κοριτσιών  Κρις Τζένερ μίλησε ως προσκεκλημένη στην εκπομπή της Τρέισι Σμιθ Sunday Morning στο CBS με ειλικρίνεια για το πως εξαργυρώνεται η δημοσιότητά τους μέσω των σόσιαλ μίντια, δηλαδή για τις αμοιβές τους για να κάνουν διαφημιστικές δημοσιεύσεις. 

«Οι κόρες μου παίρνουν συνεχώς προσφορές για ανεβάσουν κάτι στα σόσιαλ μίντιά τους, από εταιρείες και brands, οπότε έχουν έναν κατάλογο χρεώσεων για κάθε τους ανάρτηση, ανάλογα με το αν αυτή είναι στο Facebook, στο Instagram, αν είναι stories. Υπάρχει ένα πρόγραμμα χρεώσεων», επεσήμανε το επιχειρηματικό μυαλό της οικογένειας στην εκπομπή για να προσθέσει ότι η χρέωση κυμαίνεται ανάλογα με το είδος του προϊόντος: αν πρόκειται δηλαδή για κάτι που τρώγεται, πίνεται ή για κάτι που πρόκειται να διαφημίσουν με το σώμα τους.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι παρότι αντιστάθηκε σθεναρά στο να δώσει ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα όσον αφορά στην... τιμολογιακή πολιτική της οικογένειας, παραδέχθηκε ότι τα ποσά κατά κύριο λόγο ξεκινούν από εξαψήφιο αριθμό.

Δείτε τη συνέντευξη: