Ο διάσημος σχεδιαστής και ιδρυτής της φίρμας BCBGMAXAZRIA, Max Azria, «έφυγε» από τη ζωή στα 70 του χρόνια, βυθίζοντας στην θλίψη τον κόσμο της μόδας.

Ο Azria πέθανε σε νοσοκομείο του Χιούστον στο Τέξας, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

«Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι για τον θάνατο του Max Azria. Ο Max ήταν αληθινός οραματιστής, καθόρισε την κατηγορία της σύγχρονης μόδας. Το BCBG αντιπροσωπεύει το Bon Chic, το Bon Genre, (το καλό στυλ, την καλή συμπεριφορά), τα οποία αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά του ίδιου, την οποία δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε προς τιμήν του. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του Αζρία», αναφέρεται στη δήλωση του brand.

Ο Azria που είχε γεννηθεί στη Σφαξ της Τυνησίας, πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ το 1981, σχεδίαζε ρούχα στο Παρίσι για 11 χρόνια. Ξεκίνησε το δικό του brand το 1989, με την πρώτη συλλογή BCBG Max Azria Runway που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το 1996.

Επίσης είχε δύο επώνυμες συλλογές, την υψηλής ραπτικής Max Azria Atelier, η οποία έντυνε τους επώνυμους πελάτες που περπατούσαν στο κόκκινο χαλί και την Max Azria.

Το 2008 δημιούργησε τη μοντέρνα γραμμή BCBGeneration, που απευθύνεται σε νεότερες γυναίκες. Ο Azria ήταν επίσης γνωστός για την επανεκκίνηση του brand Hervé Léger.