Σε ηλικία 76 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Βρετανός κωμικός Φρέντι Σταρ.

Ο Σταρ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Costa Del Sol στην Ισπανία από τον φροντιστή του και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο θάνατός του οφείλεται σε έμφραγμα.

Τον τελευταίο καιρό ο Σταρ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και βρισκόταν απομονωμένος στο σπίτι του. Μάλιστα την προηγούμενη Τετάρτη είχε κάνει μια ανάρτηση στα social media και ανέφερε πόσο εξαντλημένος ένιωθε, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο «από τα βάθη της καρδιάς του». 

Τον θάνατο του καλλιτέχνη επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του με μια σύντομη ανακοίνωση μέσα από τη σελίδα του καλλιτέχνη. «Είμαι ο μάνατζερ του Φρέντι. Θέλω να επιβεβαιώσω πως ο ο Φρέντι πέθανε. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς όλων των εποχών», έγραψε.

Ο Φρέντι Σταρ είχε ξεκινήσει την καριέρα του την δεκαετία του 1960 ως τραγουδιστής στο συγκρότημα The Midnighters. Ωστόσο η καριέρα του απογειώθηκε μετά την εμφάνισή του στο γνωστό βρετανικό talent show, Opportunity Knocks.  

Ο Φρέντι Σταρ ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την εκκεντρική και συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά του, ενώ πήρε μέρος σε πολλές σειρές κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.  Το 1986 φιγουράρισε σε ένα από τα πλέον διάσημα εξώφυλλα της The Sun. Το εξώφυλλο έγραφε: «Ο Φρέντι Σταρ έφαγε το χάμστερ μου». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Σταρ έβαλε το χάμστερ μιας φίλης του ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί και το έφαγε, μετά από μια παράσταση στο Μάντσεστερ. Ο Σταρ ωστόσο διέψευσε το γεγονός στην αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Unwrapped», που κυκλοφόρησε το 2001.