Οι Κάννες αυτή την εποχή είναι γεμάτες από σταρ του Χόλιγουντ και του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς φιλοξενούν το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο. Τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς για το Hotel Barrière Le Majestic, που από το 1946 φιλοξενεί όχι μόνο διάσημους καλεσμένους, αλλά και επίσημα events στη διάρκεια του φεστιβάλ;

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου έδωσαν στο Business Insider μια λίστα με αριθμούς που δίνουν μια ιδέα για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια ενός τέτοιου φεστιβάλ.

  • 100% αύξηση του προσωπικού, από 350 άτομα σε 700.
  • 8.000 φρέσκα τριαντάφυλλα τοποθετούνται στα δωμάτια των καλεσμένων.
  • 14.000 πετσέτες και 15.000 σεντόνια αλλάζουν.
  • 6.000 ρούχα καθαρίζονται ή σιδερώνονται.
  • 350 κιλά φουά γκρα, 50 κιλά χαβιάρι, 40 τόνοι φρούτα και λαχανικά, 3 τόνοι ψάρια, 2 τόνοι αστακοί, 800 κιλά καραβίδες καταναλώνονται.
  • 250 κιλά σοκολάτας και 20.000 μακαρόν για όποιον θέλει γλυκό.
  • 25.000 γεύματα ετοιμάζονται.
  • 18.500 μπουκάλια κρασί, τα μισά εκ των οποίων είναι σαμπάνιες, ανοίγονται.

Και όλα αυτά σε ένα μόνο ξενοδοχείο, έτσι;