Ο επιχειρηματίας Έρικ Μίκελς, ο οποίος είχε εμφανιστεί στην ταινία «Skyfall», δολοφονήθηκε από έναν κατά συρροή ληστή, που τον παγίδευσε μέσω Grindr, ρίχνοντας στο ποτό του υπερβολική δόση του ναρκωτικού GHB.

Ο φερόμενος ως ληστής και δολοφόνος είναι ο 25χρονος Τζέραλντ Ματοβού ο οποίος χρησιμοποιούσε τις πλατφόρμες γνωριμιών για να επιλέγει και να στοχοποιεί τα θύματά του. Ο Ματοβού έχει συλληφθεί και δικάζεται για την υπόθεση μαζί με τον 23χρονο Μπράντον Ντάνμπαρ, που θεωρείται συνεργός του.    

Ο 54χρονος Μίκελς βρέθηκε νεκρός στο Τσέσιγκτον, στις 18 Αυγούστου, ωστόσο ο Ματοβού αρνείται την παραμικρή ανάμειξη στην δολοφονία του πρώην ηθοποιού, δηλώνοντας αθώος για μία σειρά εγκλημάτων που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι δύο νέοι άνδρες εξαπάτησαν τουλάχιστον 12 ομοφυλόφιλους άνδρες που γνώριζαν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών και αφού τους έκλειναν ραντεβού για σεξ, τους έκλεβαν. Σε οχτώ από αυτές τις περιπτώσεις τα θύματα είχαν ναρκωθεί από τους δράστες. Σε πέντε άνδρες οι ληστές έριξαν κάποια ουσία στο ποτό τους, ενώ σε μία περίπτωση έκαναν ένεση στο θύμα τους στην πλάτη.    

Σημειώνεται ότι ο Μίκελς ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ το 2010 είχε χωρίσει από την πρώην σύζυγό του, μιλώντας ανοικτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Ο γιος του, Σαμ, που έμενε μαζί του, είχε καταθέσει στις αρχές πώς η τελευταία φορά που είδε τον πατέρα του ζωντανό ήταν στις 16 Αυγούστου. Ο Ματοβού συνάντησε το θύμα του στο κεντρικό Λονδίνο και μαζί πήραν ένα ταξί για το Τσέσιγκτον. Το επόμενο πρωί, ο Ματοβού φωτογράφησε τις κάρτες, το δίπλωμα οδήγησης και τα διαβατήρια του θύματος, πριν φύγει από το σπίτι καλώντας ταξί. Φεύγοντας, ο Ματοβού έκλεψε το κινητό τηλέφωνο και το laptop του θύματος.    

Το ίδιο βράδυ, η 14χρονη κόρη του Μίκελς προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον πατέρα της, χωρίς επιτυχία. Τελικά του έστειλε γραπτό μήνυμα ρωτώντας τον αν ήθελε να συναντηθούν. Αργότερα του έστειλε και δεύτερο μήνυμα στο οποίο έλαβε την απάντηση «Γεια αγάπη. Είμαι λίγο απασχολημένος θα μιλήσουμε σύντομα». Όπως είπε η ίδια, η γλώσσα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τον τρόπο που μιλούσε και έγραφε ο πατέρας της.    

Η έφηβη κοπέλα ανησύχησε και αποφάσισε να τον ξανακαλέσει αμέσως. Την κλήση απάντησε ένας άνδρας που δεν τον γνώριζε, ο οποίος το έκλεισε μόλις του είπε ποια ήταν. Όπως διασταύρωσαν αργότερα οι αρχές, την ώρα της κλήσης το τηλέφωνο του Μίκελς ήταν στην ευρύτερη περιοχή της διεύθυνσης του Ματοβού. Η ανήλικη πήρε τη μητέρα της και μαζί πήγαν στο σπίτι του 54χρονου, όπου τον βρήκαν αναίσθητο στο κρεβάτι, με ένα κάλυμμα πάνω από τη μύτη του. «Προσπάθησε να τον επαναφέρει, φωνάζοντας το όνομά του, αλλά μάταια», είπε ο Ρις.    

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο σενάριο της υπερβολικής δόσης GHB, που συχνά χρησιμοποιείται για «chemsex» ώστε να εντείνει την σεξουαλική διάθεση, απόδοση και αντοχή. Σε μεγάλες δόσεις, μπορεί να προκαλέσει κώμα και, σε κάποιες περιπτώσεις, τον θάνατο. Οι δύο κατηγορούμενοι συνολικά βαρύνονται με 26 κατηγορίες και η δίκη συνεχίζεται.